Bossche stadskunstenaar Lucas de Man zwerft door Europa op zoek naar inspiratie

2 juni 2015 om 17:47
nl
De Bossche stadskunstenaar Lucas de Man is begonnen aan een reis door Europa. De Man wil onderweg mensen interviewen om zo Europa beter te begrijpen. Zijn conclusies presenteert hij in een voorstelling op Theaterfestival De Boulevard in augustus.
Geschreven door

De reis van De Man is via de sociale media te volgen.
Zuidelijk ToneelLucas de Man is regisseur bij Het Zuidelijk Toneel en presentator van het televisieprogramma 'Kunstuur'. Veel mensen kennen hem van zijn ogenproject, waarbij hij vijf enorme ogen ophing aan grote gebouwen in Den Bosch. De reis langs België, Spanje, Italië, Polen, Griekenland, Duitsland en Turkije maakt hij met journalist Thomas Vanheste en de Brabantse filmer Ruut van der Beele.
In alle landen gaat deze club op zoek naar deskundigen die verstand hebben van hun land in de tijd van Jeroen Bosch, maar ook naar kunstenaars van nu. Hij wil zo een verband leggen tussen de tijd waarin Europa ontstond en het Europa van nu.
Matthijs Rümke De voorstelling op De Boulevard krijgt de titel 'Rümke en De Man door Europa'.  Het is een verwijzing naar Matthijs Rümke die na de zomer afscheid neemt als artistiek leider van Het Zuidelijk Toneel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.