Tot nu toe vijftien tips binnen over serieverkrachter Valkenswaard, zaak ook in Opsporing Verzocht

2 juni 2015 om 23:25
nl
Bij de politie zijn tot dinsdagmiddag vijftien tips binnengekomen over de serieverkrachter die actief is in de regio Valkenswaard. De tips kwamen binnen naar aanleiding van een uitzending van opsporingsprogramma 'Bureau Brabant' maandag. Dinsdagavond werd er ook aandacht besteedt aan de zaak in Opsporing Verzocht.
Geschreven door

De politie kan nog niet zeggen of de tips bruikbaar zijn. Dat wordt nog onderzocht.
DNA-matchIn de uitzending van 'Bureau Brabant' maandagavond, vroeg de politie aandacht voor de verkrachter. Die zou tussen 1989 en 2010 twaalf keer vrouwen hebben aangerand of verkracht, voornamelijk in de regio's Veldhoven en Valkenswaard.
In drie van die zaken staat door een DNA-match vast dat het om dezelfde dader gaat. Maar omdat ook de andere incidenten zo veel op elkaar lijken, zoekt de politie naar één man.
Ook in Opsporing VerzochtDinsdagavond werd via het landelijke programma 'Opsporing Verzocht' op NPO 1 opnieuw aandacht gevraagd voor deze zaak. Daaruit kwam onder meer een deskundige aan het woord over de verdachte.
Hoogstwaarschijnlijk gaat het om een bekende uit de buurt die de omgeving goed kent. De verkrachter is een lange periode niet actief geweest. Vermoedelijk had hij toen een relatie of zat hij gevangen. De politie hoopt op nieuwe tips naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.