Drugshandel in koopwoning gemeente Heusden voortaan reden tot sluiting

2 juni 2015 om 18:12
nl
Als iemand in de gemeente Heusden erop wordt betrapt dat in zijn koopwoning een hennepkwekerij zit, bestaat voortaan het risico dat de woning wordt gesloten. Daarmee treedt burgemeester Jan Hamming harder op tegen de drugscriminaliteit.
Geschreven door

Tot nu kon de burgemeester alleen bedrijfspanden sluiten vanwege drugscriminaliteit. En bij drugshandel in een sociale huurwoning wordt het huurcontract door de woningcorporatie beëindigd.
Steeds meer hennep in koophuizenMaar omdat er steeds meer particuliere woningen worden gebruikt voor illegale hennepteelt heeft burgemeester Hamming zijn bevoegdheden uitgebreid. Ook omdat de drugshandel vanuit woningen de afgelopen jaren verder is geprofessionaliseerd, met alle risico's van dien.
Niet alleen het houden van een hennepkwekerij is reden om een woning of bedrijfspand te sluiten. Ook handel in drugs of materialen die nodig zijn voor de productie ervan, kan aanleiding zijn om de eigenaar en andere bewoners de toegang tot het huis te ontzeggen.
Maatregel niet zonder meer toepasbaarOverigens: de voorzieningenrechter in Den Bosch oordeelde onlangs dat de vondst van een hennepkwekerij en een 'handelshoeveelheid' softdrugs niet genoeg reden is om een woonhuis tijdelijk te sluiten. Burgemeesters moeten eerst een waarschuwing geven.
De zaak was aangespannen door de eigenaar van een koophuis in Vught, dat door de gemeente was gesloten vanwege een hennepkwekerij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.