Veel meer huizen verkocht in Brabant: huizenprijs verschilt sterk per regio - Omroep Brabant

Veel meer huizen verkocht in Brabant: huizenprijs verschilt sterk per regio

3 juni 2015 om 01:30
nl
De huizenmarkt in onze provincie trekt aan. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het CBS ziet dat er in het eerste kwartaal van dit jaar 4200 huizen zijn verkocht. Dat is bijna 600 meer dan in het eerste kwartaal vorig jaar.
Geschreven door

Ook de prijs stijgt voorzichtig. In een jaar tijd zijn huizen in onze provincie ongeveer 2 procent duurder geworden. Daarmee zijn ze nog lang niet op het niveau van 2008, het begin van de crisis.
Niet op oude niveauVolgens econoom Peter Hein Mulligen van het CBS is niet waarschijnlijk dat de prijs weer snel op het oude niveau zal zijn. "Vlak voor de crisis steeg de huizenprijs veel sneller dan de lonen en dan worden huizen onbetaalbaar. De stijging is nu bescheiden."
De ontwikkeling van de huizenprijs verschilt sterk per regio. Zo zijn de prijzen in Oss gedaald met 3 procent in vergelijk met begin vorig jaar. Maar in de regio Waalwijk is de huizenprijs met 10 procent gestegen.
Sneller verkochtEr worden niet alleen meer huizen verkocht tegen een hogere prijs. Een huis dat te koop staat gaat ook sneller van de hand. De tijd dat een huis te koop staat is het afgelopen jaar met ongeveer een maand gedaald in Brabant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.