Video

Steven Kruijswijk rijdt alleen NK in voorbereiding op de Tour

2 juni 2015 om 19:20
nl
Steven Kruijswijk gaat in de aanloop naar de Tour de France alleen het NK rijden. Dat is op 28 juni in Emmen. Verder gaat de Bosschenaar vooral trainen, in Nederland én Spanje waar hij een tweede huis heeft. Op die manier wil de Bosschenaar optimaal voorbereid zijn voor de Tour de France die op zaterdag 4 juli in Utrecht begint.
Geschreven door

Kruijswijk maakte de afgelopen Giro indruk door zijn aanvallende manier van koersen.
'Mooi succes'Hij reed in de laatste week steeds met de besten mee en eindigde de Giro uiteindelijk op een mooie zevende plaats. "Ik wist wel dat ik het in me had om een goede ronde te kunnen rijden maar het was al een tijdje geleden dat ik het had laten zien."
"Klassement rijden vind ik gewoon een heel mooi ding, en ook in een grote ronde drie weken maximaal gaan voor een mooi succes. Gelukkig is dat er ook weer uitgekomen”, zei Kruijswijk na een training rond Den Bosch.
Matige startDe renner van Team LottoNL-Jumbo verloor in de vierde rit van de Giro liefst 8 minuten, maar was vooral in de laatste week zeer sterk. Hij liet zien mee te kunnen koersen met de allerbesten.
Daar is hij trots op, en terecht. “Ik ben blij op de manier waarop ik me herpakt heb na die vierde rit. En ook op hoe ik die zevende plaats heb behaald. Dat dat vooral is door heel aanvallend te rijden en met veel vertrouwen. Dat ik kon laten zien dat ik bij de besten hoorde.”
Dagsucces in Tour de FranceDankzij een ijzersterke Giro mag Kruijswijk zich gaan klaarstomen voor de Tour de France want hij is door zijn ploegleiding opgenomen voor de Tour. "We hebben een sterke ploeg met Wilko Kelderman en Robert Gesink als kopmannen die voor het klassement willen gaan. Ik denk dat ik vooral een belangrijke rol kan hebben in de Alpen en Pyreneeën door voor een dagsucces te gaan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.