Proeven van techniek op 'Night of the Nerds' in Klokgebouw Eindhoven

2 juni 2015 om 20:19 • Aangepast 21 november 2020 om 18:03
nl
Honderden kinderen mogen proeven van de nieuwste technologie. Hoe is het om met een 3D-pen te schrijven, of om met een Oculus Bril op, een rit in een achtbaan te beleven? Dinsdagmiddag kon het allemaal in het Klokgebouw in Eindhoven tijdens Night of the Nerds.
Profielfoto van
Geschreven door

Enthousiast zitten drie meisjes achter een computer. "We zijn aan het leren hoe we een soort spelletje als Pacman kunnen programmeren", vertelt een 15-jarige meisje. Best moeilijk zo geeft ze toe, "want ik ben eigenlijk helemaal niet zo'n nerd". Toch amuseert ze zich wel tijdens het evenement in het Klokgebouw. "Het is super leuk om deze nieuwe dingen allemaal eens te zien."

Wachten op privacy instellingen...

Uitvinder wordenTwee jongere jongens zitten in een hoekje op de grond te prutsen met stukjes metaal. "We proberen van deze zes stukjes metaal een balletje te maken. Dit balletje kan je verderop in de zaal laten lassen door een robot. Erg gaaf!"
Een toekomstig beroep in de technologische sector zien de twee zeker zitten. Dingen uitvinden lijkt ze erg leuk om te doen, zo vertellen ze, maar wat ze dan gaan ontdekken, dat weten ze echt nog niet.
De organisatie van Night of the Nerds hoopt in elk geval dat ze genoeg jongeren enthousiast weten te maken voor de technologische sector.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.