Weer een tekort aan babymelkpoeder: ditmaal door brand bij Nutricia in Cuijk

2 juni 2015 om 19:48
nl
Er is opnieuw sprake van een tekort aan babymelkpoeder. Dit keer zijn het niet Chinezen die de schappen plunderen, maar is het tekort een gevolg van een brand in een fabriek van Nutricia in Cuijk eerder dit jaar.
Geschreven door

Bepaalde typen Nutrilon-babyvoeding worden daardoor al een hele poos niet meer geleverd aan normale winkels, waardoor ouders misgrijpen in het schap. Het betreft onder meer om een speciale variant voor baby's met een verhoogde kans op koemelkallergie, bevestigde Nutricia dinsdag na berichtgeving van de NOS.
De brand brak eind januari uit in een silo van de fabriek. Het vuur was lastig te bestrijden, daarom werd de brand snel opgeschaald. Onder meer de brandweer uit Oeffelt, Veghel, Cuijk, Uden en Wanroij hielp om het vuur te blussen.
Eerdere claimOpvallend genoeg claimde Nutricia destijds dat de brand geen gevolgen zou hebben voor de levering van het babymelkpoeder.
"Er is een klein gedeelte van de fabriek getroffen door de brand. We bekijken nu of die silo nog te redden is of niet. In elk geval is de productie weer opgestart", stelde het bedrijf in januari na de brand.
De zuivelfabrikant verwacht de levering eind deze maand of begin volgende maand weer op orde te hebben. Voorlopig zijn sommige producten alleen via de medische groothandel te verkrijgen. De meeste producten kunnen ook online besteld worden.
Schaars babymelkpoeder'Normaal' babymelkpoeder is al langer soms erg schaars. Vooral Chinezen kopen enorme partijen op waardoor andere ouders lege schappen aantreffen in de supermarkt of bij de drogist.
Dat heeft te maken met verschillende voedselschandalen in China. Veel mensen daar vertrouwen het Chinese babymelkpoeder niet meer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.