Video

'Snel promoveren is van levensbelang voor NAC' , zegt sportmarketing goeroe Bob van Oosterhout

2 juni 2015 om 20:18
nl
NAC moet zo snel mogelijk terugkeren in de eredivisie. Het liefst binnen één seizoen. Dat zegt sportmarketeer Bob van Oosterhout van Triple Double in Eindhoven. Volgens Van Oosterhout hoeft even een pas op de plaats nog geen drama te betekenen voor de club. Pas als het jaren gaat duren, wordt het echt een probleem.
Geschreven door

"De kunst is nu dat de selectie, de sponsors en de supporters hun club trouw blijven. Wanneer NAC hier grotendeels in slaagt, zit zo'n snelle promotie erin", aldus Van Oosterhout.
Elk nadeel heeft zijn voordeel"Een goed jaar in de Jupiler League met daarna een kampioenschap kan ook weer een boost geven aan de club. Dat zie je bijvoorbeeld in Nijmegen rondom de promotie van NEC. Rondom de Nijmeegse club hangt nu weer een sfeer van euforie. Een jaar geleden was dat wel anders", zegt de sportmarketeer.
Volgens Van Oosterhout hoort NAC op het hoogste niveau thuis: "NAC is op basis van de historie, de fans en het stadion echt een eredivisieploeg. Met een degradatie van de Bredase club heeft niemand rekening gehouden en terecht."
Minder aantrekkelijkOok om de 'schade' beperkt te houden voor de regio en de de stad is het belangrijk dat NAC snel terugkeert in de eredivisie. "Het netwerk rondom de club zal niet snel veranderen. Maar je zult altijd zien dat sponsoren liever een thuiswedstrijd tegen Ajax zien dan een een partij tegen FC Emmen", aldus Bob van Oosterhout.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.