Jessica Wilford (32) uit Eindhoven komt om het leven bij helikoptercrash in Nepal

3 juni 2015 om 08:55
Omroep Brabant
Omroep Brabant
Reddingsmedewerkers bergen lichamen in Nepal (foto: ANP)
1/2
Zeker vier mensen, onder wie de 32-jarige vrouw Jessica Wilford uit Eindhoven, zijn dinsdag om het leven gekomen door een helikoptercrash in Nepal. Dat meldden de Nepalese autoriteiten. Het ging om een helikopter die een vlucht maakte met hulpverleners en hulpgoederen voor slachtoffers van de aardbeving.
Geschreven door

Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken is het Nederlandse slachtoffer een vrouw van 32 jaar uit Eindhoven. De 32-jarige Jessica Wilford werd geboren in Eindhoven en groeide op in Dommelen (Valkenswaard) waar ze onder meer op de middelbare school Were Di zat. Wilford studeerde geneeskunde in Maastricht. In 2005 liep ze stage in Nepal. Ze werkte daarna onder meer als assistent-kinderarts in Sittard. In 2011 werd ze tropenarts.
In september 2012 ging ze voor het eerst op pad voor Artsen Zonder Grenzen. Voor haar was dat een droom die uitkwam. Jessica was een tijdje in Nigeria om kinderen met een bloedvergiftiging te helpen. Vorig jaar kwam ze terug naar Nederland. Wilford woonde in Rotterdam en was als arts actief. Ze was nauw betrokken bij de hulpverlening na de aardbevingen in Nepal.
'Grote droefheid nieuws vernomen'Artsen zonder Grenzen bevestigde dinsdag dat een door de hulporganisatie gecharterde helikopter was neergestort in het Sindhupalchok-district in Nepal. "Met grote droefheid bevestigen wij dat hierbij hulpverleners van Artsen zonder Grenzen zijn omgekomen", schrijft AzG in een verklaring.
"Onze gedachten gaan uit naar de familieleden en vrienden van alle mensen die hun leven hebben verloren in dit vreselijke ongeluk. Wij vragen iedereen de privacy van de families te respecteren in deze moeilijke tijd en zullen hen ondersteuning bieden. Wij vertrouwen erop dat iedereen hiervoor begrip zal tonen."
Toestel neergestort in DolakhaHet toestel stortte neer in het district Sindhupalchok nadat het hulpgoederen had afgeleverd in de plaats Dolakha, aldus nieuwssite Ekantipur.com. Volgens sommige berichten raakte het toestel een hoogspanningskabel die tussen bergen was gespannen. Het toestel vloog na de crash in brand.
Reddingswerkers van het Nepalese leger hebben de rampplek bereikt en de vier lichamen geborgen.        [YouTube:body:https://youtu.be/Ly-29ejHtqc]

Wachten op privacy instellingen...