Video

Ballenkinderen in training voor Top Shelf Open: 'Als je iets fout doet, worden ze boos'

3 juni 2015 om 01:19
nl
De Top Shelf Open gaat vrijdag van start in Rosmalen, maar nu al wordt er een leger kinderen gedrild om alles voor de proftennissers zo goed mogelijk te laten verlopen. Ballenkinderen oefenen alvast in handdoek aangeven, ballen gooien en een parasol openhouden. En alles volgens het boekje.
Geschreven door

Thijs doet het even voor, in de tennishal in Rosmalen. Als een tennisser straks met zijn vingers knipt, komt hij aangerend om het lege flesje voor - pak 'm beet - Lleyton Hewitt weg te gooien en terug te komen met een vol flesje. "Ze zijn eigenlijk best wel verwend", zegt Thijs.
EtiquetteMarlou van Opstal staat voortdurend op te letten of haar pupillen wel alles volgens de etiquette uitvoeren. "Het is heel belangrijk dat dit goed gebeurt. We willen straks tijdens het toernooi dat het er mooi uitziet. En dat er geen enkele bal blijft liggen, want daar ergeren de tennissers zich aan, en dat willen we voorkomen."
Maar klagen, dat mag niet, straks tijdens het toernooi. In het verleden is wel eens gebeurd dat tennissers de ballenkinderen slaan met een handdoek, vertelt ballenjongenveteraan Sven van Zandwijk. "Het is een hard beroep, ja. Je moet alles negeren en af en toe moet je wel een dikke huid hebben."
GeldOok de huidige generatie is zich bewust van dat fenomeen. "Ik gooide één keer de bal niet goed aan en toen werd die tennisser boos", vertelt Job. En zijn 'collega': "Je moet alles goed kunnen, want als je iets fout doet, kunnen ze boos worden en het gaat voor de spelers wel om geld."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.