‘Ik ben ontzettend blij’, Roy Donders wint rechtszaak tegen Waalwijks bureau over merknaam

3 juni 2015 om 14:09
nl
Goed nieuws voor Roy Donders. De paillettenprins mag als enige de merknaam ‘Roy Donders' gebruiken. Dat heeft de rechtbank in Breda woensdagochtend bepaald. "Ik ben ontzettend blij. Het is mijn eigen naam en die hoort gewoon bij mij", zegt de huispakkenkoning tegen RTL Boulevard.
Geschreven door

De realityster spande vorig jaar een rechtszaak aan toen duidelijk werd dat het Waalwijkse bureau JanssenConcepts zonder toestemming de naam ‘Roy Donders’ gebruikte. Het bedrijf deponeerde in 2013 de merknaam.
Tegen vergoedingDonders wilde dat de merknaam weer aan hem zou worden overgedragen. Hier ging JanssenConcepts niet mee akkoord. Het bureau stelde toen voor om tegen een vergoeding te helpen met de marketing van zijn kledinglijn en met zijn webwinkel.
Daar zat de Tilburger echter niet op te wachten. Donders had zijn zaken op orde en wilde geen beroep doen op de diensten van het Waalwijkse bureau. Desondanks bleef het bedrijf de merknaam toch gebruiken, waarop de paillettenprins naar de rechter stapte.
TheatertourneeDie oordeelde woensdag dat Donders gelijk had. "Gelukkig kan ik mijn aandacht nu weer richten op mijn theatertour. En ik ben druk bezig met het nieuwe seizoen van mijn realityserie bij RTL5”, meldt de Tilburger aan RTL Boulevard.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.