Pierre van Hooijdonk haalt uit naar NAC-bestuur, Gudelj en ‘blaaskaak’ Maaskant

3 juni 2015 om 14:11
nl
NAC-coryfee Pierre van Hooijdonk heeft in het voetbalblad VI hard uitgehaald naar het NAC-bestuur en trainers Nebojsa Gudelj en Robert Maaskant. Volgens Van Hooijdonk is de degradatie van NAC 'een logisch gevolg van dramatisch beleid'.
Geschreven door

De oud-speler van NAC haalt in zijn column hard uit naar Nebojsa Gudelj. De Servische trainer werd oktober vorig jaar ontslagen bij NAC vanwege tegenvallende prestaties.
Veel onbegripVan Hooijdonk vindt dat Gudelj te veel macht had gekregen bij de club. "Op die manier heeft Gudelj via het netwerk van zaakwaarnemer Vlado Lemic een hele stoet onbruikbare spelers binnengeloodst", schrijft hij in de VI.
Ook de directie van NAC moet het ontgelden. Van Hooijdonk snapt niet waarom die Robert Maaskant als opvolger van Gudelj heeft aangesteld. "Hij (Maaskant, red.) begon meteen hoog van de toren te blazen en in een mum van tijd ging iedereen bij NAC geloven dat de club daadwerkelijk als twaalfde kon eindigen. In die polonaise heb ik nooit meegelopen."
Volgens Van Hooijdonk werd Maaskant op 'zijn wenken bediend met maar liefst negen spelers'. Daar heeft hij echter weinig van weten te maken, is de conclusie van de oud-speler van de Bredase club.
Speelwijze nacompetitieVan Hooijdonk kan ook weinig begrip opbrengen voor de speelwijze van NAC in de nacompetitie. Daar waar de tegenstanders van de Bredase club met een duidelijke strategie het veld op werden gestuurd, oogde NAC vaak stuurloos.
Vooral de wedstrijd tegen Roda JC was volgens Van Hooijdonk schrijnend: "Tegen de verhouding in won NAC in Kerkrade. Dan hoop je dat het in Breda wordt afgemaakt. Maar ik heb het elftal zondag alleen maar zien teruglopen, teruglopen, en nog eens teruglopen. Terwijl er achttienduizend fans op de tribune zitten die hun ploeg strijdend naar voren willen zien trekken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.