VNG-congres steunt motie Boxtel tegen schaliegas: 'Er hangt hier echt een juichstemming' - Omroep Brabant

VNG-congres steunt motie Boxtel tegen schaliegas: 'Er hangt hier echt een juichstemming'

3 juni 2015 om 15:40
nl
De gemeente Boxtel heeft woensdag een overwinning behaald op het congres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Dat sprak zich in meerderheid uit tegen de winning van schaliegas. Boxtel en enkele andere gemeenten hadden daar via een motie om gevraagd.
Geschreven door

Het bestuur van de VNG was niet voor de motie, maar driekwart van de aanwezige leden trok zich daar niks van aan en stemde dus wel voor. "De vlag kan hier uit! Er hangt hier nu echt een juichstemming!", laat wethouder Peter van de Wiel weten.
Sterke lobbyDe wethouder uit Boxtel heeft dinsdag tijdens de eerste dag van het congres flink gelobbyd bij zijn collega-bestuurders. "We hebben gisteren met heel veel mensen gepraat. En toen kreeg ik wel het beeld dat de meerderheid voor was", vertelt hij. "Maar dan moet het wel nog echt gebeuren met de stemming." En dat gebeurde dus ook, met de aanname van de motie.
Het is nog niet zeker over het VNG-bestuur de motie overneemt. "Maar als zo'n 75 procent voor deze motie is, dan kunnen ze daar niet makkelijk aan voorbij gaan", zegt Van de Wiel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.