Spelersbudget NAC Breda wordt voorlopig gehalveerd, eerste werknemers op kantoor weg

3 juni 2015 om 17:03
nl
Het spelersbudget van NAC zal komend seizoen wellicht worden gehalveerd, van 3,6 naar 1,8 miljoen euro. De Bredase club degradeerde afgelopen zondag uit de eredivisie en moet daarom flink in de kosten snijden. Woensdag zijn ook al de eerste medewerkers ontslagen. Elftalleider Jim van Fessem stapte zelf op.
Geschreven door

Het spelersbudget voor het seizoen 2015/2016 is nog niet officieel vastgesteld, maar is voorlopig grofweg begroot op 1,8 miljoen euro. Verkoop van spelers, zoals sterspeler Adnane Tighadouini, zou de spelersbegroting nog omhoog kunnen trekken.
LoonofferDe technische staf van NAC zal waarschijnlijk een loonoffer brengen om financieel wat meer lucht te krijgen. Elftalleider Jim van Fessem heeft om persoonlijke redenen de club verlaten.
NAC zit nog wel in de maag met de salariskosten van Jelle ten Rouwelaar en Erik Falkenburg, de grootverdieners binnen de selectie. Zij hebben geen clausule in hun contract dat ze bij degradatie minder gaan verdienen.
'Niemand gratis de deur uit'NAC stelt wel dat ze in principe niemand gratis de deur uit laten lopen omdat ze komend seizoen in de Jupiler League een representatief elftal willen hebben. Uitzondering lijkt Joey Suk, die al eerder te horen kreeg dat hij mag vertrekken.
Op het kantoor van de Bredase club vallen ook ontslagen, zo kondigde directeur Goetzee eerder deze week al aan. Inmiddels hebben een aantal werknemers met een 'los' contract al bericht gehad dat ze op zoek moeten naar een nieuwe werkgever. Van de blijvers wordt een loonoffer gevraagd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.