RvC-lid technische zaken Baardemans (NAC) twijfelt over aanblijven: 'Verdedigbare besluiten genomen'

3 juni 2015 om 18:28
nl
Hubert Baardemans twijfelt of hij opstapt of juist blijft zitten in de Raad van Commissarissen van NAC Breda. Het bestuurslid met de portefeuille technische zaken beslist daar begin volgende week over. "Ik voel interne steun en van het merendeel van de aandeelhouders, maar ik weet het nog niet."
Geschreven door

NAC degradeerde afgelopen zondag uit de eredivisie en Baardemans erkent dan ook dat er afgelopen seizoen fouten zijn gemaakt bij de Bredase club.
Spiegel"Natuurlijk, en dan moet je ook goed in de spiegel kijken", zo zegt hij. "Maar het waren doorgaans verdedigbare besluiten die zijn genomen. We zaten in categorie I en we hadden geen stuiver. Op sommige vlakken had ik scherper moeten zijn, ik heb bijvoorbeeld Rutjes (ontslagen technisch directeur, red.) te lang verdedigd en er zat te weinig evenwicht in het elftal. Dat is misschien ook wel mijn taak, om te controleren, maar eigenlijk van de trainer en de technisch directeur. Het ligt dus wat genuanceerder."
Inmiddels ligt Baardemans wel bij een deel van de NAC-aanhang onder vuur. "Dat mensen een zondebok zoeken, snap ik wel. Maar we moeten wel bij de feiten blijven. Het contract van trainer Gudelj liep bijvoorbeeld nog wel een jaar door, daar kan je niet zomaar van af. Maar als het beter is als ik stop, dan is het zo. Ik vind het leuk om te doen hoor, maar ik doe het voor NAC en niet voor mezelf", aldus Baardemans.
Portefeuille ter beschikkingWat weinigen weten, is dat Baardemans zijn portefeuille technische zaken net na de winterstop ter beschikking stelde, vlak na het opstappen van technisch directeur Graeme Rutjes. "Ik heb gevraagd of het misschien beter was als ik zou stoppen. Dat is niet door de rest geaccepteerd", zegt Baardemans hierover.
Steun en twijfelEn dat lijkt nu ook het geval. "De steun is er", zo zegt het bestuurslid technische zaken. "Ik voel die intern, bij het merendeel van de aandeelhouders en bij Robert Maaskant."
Dat Baardemans twijfelt heeft een andere reden. "Er moeten mensen weg op kantoor en dat is niet leuk. Er wordt nu echt in de spieren van de organisatie gesneden, maar dat kan niet oneindig. Dat betekent voor minder mensen meer werk. Het wordt voor ons nu ook allemaal veel intensiever. Gezien mijn job moet ik me afvragen of ik dat wel kan waarmaken, het moet wel kunnen. Daar denk ik dus over na."      
Meer twijfelaarsHubert Baardemans is niet de enige die twijfelt of hij wel moet doorgaan met zijn werk in de Raad van Commissarissen bij NAC. "Joost (van Mierlo) en Bernard (Kin) zullen hun achterban moeten raadplegen. Joost zit er voor de supporters en Bernard voor de aandeelhouders", aldus Baardemans.
Volgende week komt er meer duidelijkheid rondom de Raad van Commissarissen van NAC.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.