Betrapte hennepknipper probeert zwemmend aan politie te ontsnappen in Eindhoven

3 juni 2015 om 18:27
nl
Een vermeende hennepknipper heeft woensdagochtend geprobeerd aan de politie in Eindhoven te vluchten door het water in te springen. Agenten haalden hem op het droge, maar de man ontkende stellig dat hij iets met de hennep te maken had. Hij zei 'maar wat te zwemmen'.
Geschreven door

Het uitstapje van de man begon toen de politie woensdagochtend een inval deed bij een hennepknipperij in een schuur aan de Kanaaldijk-Noord. Agenten zagen opvallend veel auto's op het terrein en namen poolshoogte. Er hing een sterke henneplucht die de politie naar de schuur leidde.
Lees ook: Sterke hennepgeur verraadt hennepknipperij in Eindhoven: 15 mensen opgepakt
'Stukkie zwemmen'Toen de agenten naar de schuur op het voormalig woonwagenkampje liepen, zagen ze een aantal verdachten weglopen. Het ging om zes vrouwen en de man. De politie wist de vrouwen, die naar hennep roken, aan te houden. De man besloot volgens de politie 'een stukkie te zwemmen'.
De toegesnelde agenten trokken de man op de kant. Hij ontkende weliswaar ook maar iets met de knipperij te maken te hebben, maar zijn in de schuur aangetroffen identiteitsbewijs verried zijn betrokkenheid.
Liters diesel gestolenBehalve de id-kaart vond de politie in de schuur ook zo’n veertig kilo hennep. Ook vonden de agenten ongeveer 700 liter diesel. Vermoedelijk is de brandstof gestolen.
De spullen zijn in beslag genomen. Alle zeven verdachten uit Geldrop en Eindhoven zijn opgepakt. Ze zijn tussen de 20 en 68 jaar oud. De politie doet nog verder onderzoek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.