Staking bij Nieuwsdruk Nederland in Best, huis-aan-huisbladen verschijnen later

3 juni 2015 om 18:49
nl
Medewerkers van drukkerij Nieuwsdruk Nederland in Best, die in handen is van De Persgroep, leggen donderdag het werk neer. Dit betekent dat huis-aan-huisbladen later verschijnen, maakte vakbond FNV KIEM woensdag bekend. De acties volgen op het mislukken van de cao-onderhandelingen voor de grafische sector.
Geschreven door

Door de staking verschijnen meerdere huis-aan-huisbladen in de provincie later. "We hebben expres gekozen voor een moment van actievoeren waarmee lezers van de bladen het minst worden geraakt", legde een woordvoerder van FNV uit. Volgens de bond leggen circa honderd werknemers hun werk neer.
Begin mei zijn de onderhandelingen over een nieuwe cao voor de 21.000 mensen in de grafische sector stukgelopen. Grootste struikelblok is het voorstel van de werkgevers om loonsverhogingen voortaan niet meer centraal landelijk af te spreken, maar alleen nog per bedrijf.
'Vakmensen moeten behoorlijk worden behandeld'Volgens FNV hebben veel grafische bedrijven het moeilijk, mede door de concurrentie van digitale media. De bond eist desondanks dat ook in een krimpende sector vakmensen behoorlijk behandeld worden, ook als het om beloning gaat.
De staking in Best start 's middags om 13.00 uur. Het is niet bekend hoelang de drukkers actie voeren. FNV verwacht dat de komende tijd meerdere acties volgen. "Het liefst zien we een soort van estafette waarbij acties elkaar opvolgen", aldus de woordvoerder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.