Video

Seksagent wil eerherstel en terug bij politie, maar 'hij zal nooit meer het politieblauw dragen'

4 juni 2015 om 00:33
nl
De seksbeluste wijkagent van het politiekorps Zeeland-West-Brabant die vorig jaar werd geschorst omdat hij relaties aanging met burgers en aspirant-collega's, wil weer terug bij de politie. Dat meldt Paul Sintnicolaas (45) uit Ulvenhout zelf aan BN DeStem. Ondertussen laat de politie aan Omroep Brabant weten dat daar geen enkele sprake van kan zijn.
Geschreven door

Volgens Sintnicolaas is zijn imago onterecht aangetast. Hij zegt dat hij te zwaar bestraft is en wil dolgraag weer aan het werk bij het politiekorps. “Ik ben stom geweest'', meldt de Ulvenhouter aan het dagblad. “Ik had mijn werk en wat ik privé deed beter moeten scheiden.”
Politiewoordvoerder Enny de Wit reageert op de uitlatingen van Sintnicolaas. "De omstandigheden waarin hij nu verkeert, heeft hij volledig aan zichzelf te wijten. Een politieman die stelselmatig seksuele relaties probeert aan te knopen met vrouwen die hij in zijn rol als politieman en hulpverlener benadert, hoort niet thuis bij een integere en professionele politie."
'Ik vecht tot het bittere einde'De 44-jarige wijkagent stuurde met zijn diensttelefoon veel pikante sms'jes naar zijn veroveringen. Wat de korpsleiding over Sintnicolaas naar buiten heeft gebracht is echter niet waar, vertelt hij. “Ik ben in de media afgeschilderd als een monster en dat ben ik niet. Ik wil eerherstel en vecht door tot het bittere einde.''
De politiewoordvoerder benadrukt dat Sintnicolaas als het aan de politie ligt nooit meer agent zal zijn. "Terugkeren als politieagent is onbespreekbaar. Hij zal nooit meer het politieblauw dragen", aldus De Wit.
De gevoelige zaak kwam aan het rollen toen er bij de Regionale Criminele Inlichtingendienst een klacht over hem binnenkwam. De korpsleiding besloot tot een intern onderzoek waarbij 23 vrouwen werden gehoord. Daaruit bleek dat Sintnicolaas met een groot aantal van hen seks had.
'Ik ben nog steeds hitsig'Eén van de vriendinnen van Sintnicolaas stapte naar de Telegraaf en liet tientallen berichtjes zien die via sms waren verstuurd. “Ik ben nog steeds hitsig”, luidde een van de berichtjes. De vrouw bood de politie tevergeefs alle berichtjes aan en wilde aangifte doen van stalking en bedreiging.
Sintnicolaas, die achttien jaar bij de politie werkte, ging tegen het ontslag succesvol in beroep. De rechter verklaarde het ontslag ongegrond. Sintnicolaas was sinds 2009 de wijkagent voor de gemeente Baarle-Nassau en de kerkdorpen Ulicoten en Castelré.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.