Messi als obsessie, hoe een Vughtenaar 450.000 volgers op Twitter alles over Messi vertelt - Omroep Brabant
Video

Messi als obsessie, hoe een Vughtenaar 450.000 volgers op Twitter alles over Messi vertelt

5 juni 2015 om 11:45 • Aangepast 21 november 2020 om 18:02
nl
Wachten op privacy instellingen...
Zaterdagavond speelt Lionel Messi van FC Barcelona de finale van de Champions League. Niet alleen een grote dag voor de Argentijnse dribbelaar, ook Ramon Min uit Vught volgt de boel met grote interesse. Hij is eigendom van @MessiStats, een account met bijna 450.000 volgers. "Ik denk dat het account wel 300.000 euro waard is."
Profielfoto van
Geschreven door

Elke wedstrijd van FC Barcelona volgt Ramon Min, in het dagelijks leven journalist bij het weekblad Voetbal International. Niet met een biertje, nee, vanachter een laptop om bij elke goal een stortvloed aan feiten over de wereld uit te storen. Daar is blijkbaar vraag naar, ruim 450.000 volgers heeft het account.

Welk been?Hij heeft een database met daarin alle doelpunten en assists van de Argentijn. Maar dat is lang niet alles, de journalist houdt ook bij met welk been Messi scoort, hoe vaak dat op zaterdag is en in welke hoek hij penalty's schiet. "Op het moment dat Messi twee keer scoort, gaan alle radartjes lopen. Ik zit dan als een bezetene achter mijn laptop, alle ranglijsten bij te werken op zoek naar mooie feitjes."
Min is zo enthousiast dat hij zelfs zijn zoontje van zes jaar oud aan de ontbijttafel lastigvalt met feitjes over Messi. Hij verdient er nu niks aan, het is zijn hobby. "Maar ik heb weleens een beetje geïnformeerd hier en daar, en daaruit bleek dat dit zeer interessant is voor investeerders, het zou zomaar drie ton kunnen opleveren."
Geen biertjeMaar verkopen wil hij zijn kindje nog niet. Dus zal Ramon Min zaterdagavond tijdens de finale van de Champions League weer als een bezetene op zijn laptop aan het rammen zijn. "Och, Messi kan weer zoveel records breken tegen Juventus. Nee, een biertje zal ik niet drinken, dat wordt lauw. Maar ik heb er ontzettend veel zin in, dat wel."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.