Video

Robert Maaskant blijft tóch trainer van NAC Breda, 'Laat jullie niet in de steek'

3 juni 2015 om 21:01 • Aangepast 21 november 2020 om 18:02
nl
Robert Maaskant blijft ook komend seizoen de trainer van NAC blijven. Hij is akkoord gegaan met een salarisverlaging en heeft voor één seizoen getekend. Beide partijen willen langer met elkaar door als NAC direct weer promoveert. Tientallen fans zochten hem woensdagavond thuis op om de trainer een hart onder de riem te steken. De emotionele coach zei ze 'niet in de steek te laten'.
Profielfoto van
Geschreven door

Het besluit van Maaskant is enigszins opmerkelijk te noemen. Hij zei direct na de recente degradatie van zijn club namelijk dat hij 'zijn verantwoordelijkheid wilde nemen' en wilde vertrekken.
Maaskant zal hoogstwaarschijnlijk worden bijgestaan door huidige assistenten Rob Penders en Eric Hellemons. Ook keeperstrainer Albert van der Sleen blijft in de technische staf.
Lees ook: NAC Breda degradeert naar Jupiler League: een overzicht van het rampjaar
Contract voor langer termijn wellicht in het verschietTegenover Omroep Brabant liet Maaskant weten dat de afspraak er lag, maar nog niet helemaal rond was.
Er lag voor de degradatie van NAC een contract voor Maaskant klaar voor drie jaar. Vanwege die degradatie geldt die afspraak niet meer en moet de trainer zich opnieuw bewijzen.

Wachten op privacy instellingen...

Verrassingsbezoek bij trainer thuisZo'n honderd fans zochten Maaskant thuis op om hem, met taart en vuurwerk een hart onder de riem te steken. Ze zeiden dat de trainer moet blijven. Een geëmotioneerde Maaskant reageerde daarop bevestigend. "Dit kan ik toch niet in de steek laten", kon hij nog net uitbrengen.

Wachten op privacy instellingen...

Onze NAC-watcher Ronald Sträter was bij het bezoek van de supporters en filmde het tafereel.De supporters bezochten later Henrico Drost, die wat hen betreft ook moet blijven. Drost moet op zoek na een nieuwe baan door de degradatie van NAC.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.