Voetballertjes van basisschool De Hasselbraam in Eindhoven naar NK Cruyff Courts 6 vs 6 in Amsterdam

3 juni 2015 om 23:42
Het voetbalteam van basisschool De Hasselbraam in Eindhoven speelt zaterdag op het NK Cruyff Courts 6 vs 6 in Amsterdam. De jongens zijn dus al de beste van Brabant. Maar wie weet straks ook nog de beste van Nederland. En als dat zo is, staat daarna een mooie interlandwedstrijd op ze te wachten.
Profielfoto van van den Broek Rob
Geschreven door
van den Broek Rob

Op het Cruyff-veldje aan de Groenewoudseweg in het Eindhovense stadsdeel Woensel-West spelen de negen voetballertjes een potje voetbal tegen andere kinderen uit de buurt om zich zo voor te bereiden op de finalewedstrijden.
Achtertuin van AjaxNatuurlijk zijn Bjarne de Vries, Chahid Abdelwahab en hun schoolgenootjes fan van PSV. Dat het NK Cruyff Courts 6 vs 6 komend weekend praktisch in de achtertuin van Ajax is, nemen ze op de koop toe.
In totaal strijden twintig overgebleven teams zaterdag om de titel beste van Nederland te worden. Cruyff Court 6 vs 6 is een internationaal kampioenschap waarin wereldwijd meer dan twintigduizend jongens en meisjes meedoen.
InterlandwedstrijdBjarne de Vries durft het geheim van zijn team wel te verklappen. "Je moet gewoon goed overspelen, veel samen doen en af en toe een beetje trainen." Met die gouden formule zijn de jongens van plan om naar de superfinale te gaan, in Spanje.
"Het lijkt dan alsof je zelf ook echt een profvoetballer bent", vertelt Bjarne. Voor de meeste jongens is het een droom die uitkomt. Chahid droomt alvast een beetje verder. Hij ziet het wel zitten om bij Real Madrid te voetballen. "Ze hebben echt mooie spelers, het is gewoon een mooie club." Zijn grote voorbeeld is, hoe kan het ook anders, Cristiano Ronaldo.

Wachten op privacy instellingen...