Video

NAC-coach Maaskant countert na kritiek Pierre van Hooijdonk: 'Hij liep lachend door het stadion'

4 juni 2015 om 01:32
nl
NAC-trainer Robert Maaskant is niet blij met de gepeperde uitspraken die oud-voetballer Pierre van Hooijdonk over hem doet in zijn column in Voetbal International. NAC-coryfee Van Hooijdonk pakt de coach flink aan en bekritiseert Maaskant op technisch vlak. Daarnaast stelt de oud-spits dat Maaskant zich groter voelt dan de club. "Nederland lijkt wel een soort meningfabriek."
Geschreven door

Pierre van Hooijdonk pakt coach Maaskant stevig aan in zijn column. Hij kraakt onder meer zijn bluf en het behoudende spel van NAC in de nacompetitie. Iets waar Maaskant best mee kan leven.
Kritiek"Wij zijn gedegradeerd, dus hij heeft gelijk", zegt Maaskant. "Ik snap als je er naar kijkt, dat je dat kan denken. Maar als je dagelijks met een club en spelers werkt, kom je op tactiek uit die het beste past bij je elftal. Het afgelopen halfjaar is gebleken dat als wij druk naar voren zetten, we meer dan vier, vijf goals om onze oren krijgen. Maar we hadden het beter moeten doen, iedereen heeft nu gelijk met de kritiek."
"Kritiek hebben op iemand die op de grond ligt, dat is makkelijk", stelt de coach vervolgens. "Maar goed, het is ieders goed recht. 'Meninkjes' verkopen blijkbaar goed op het moment."  
'Pierre liep na de wedstrijd lachend door het stadion'Waar Maaskant wel over struikelt, is de manier waarop hij en de club door Van Hooijdonk neergezet worden na de degradatie van NAC. Zo schrijft Van Hooijdonk dat 'Maaskant zich groter is gaan wanen dan de club'. De coach slaat terug.
"Ik heb over het algemeen goed contact met Pierre en ik vind ook dat je het soms hard tegen hard mag spelen. Ik had alleen verwacht dat je dat oog om oog doet. Ik heb Pierre wel even gezien na de wedstrijd, hij liep lachend door het stadion terwijl ik liep te janken. Misschien is dat het verschil. Blijkbaar zitten we wat dat betreft anders in elkaar ten opzichte van NAC. En dat mag, dat is ieder zijn goed recht. Maar blijkbaar is Nederland tegenwoordig een soort 'meningfabriekje' en iedereen mag wat roepen. Ik heb daar zelf ook wel eens aan meegedaan en ben door schade en schande wijs geworden."
"Het is jammer, want Pierre had een mooie rol kunnen spelen als hij achter NAC staat. Zeker in moeilijke tijden, maar hij kiest anders", aldus Robert Maaskant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.