Kinderen pikken vertrek juf Manon in Keldonk niet: 'Ze geeft goed les en maakt leuke grapjes'

4 juni 2015 om 12:59 • Aangepast 22 november 2020 om 01:03
nl
Juf Manon Goijaarts is ontroerd door de acties in Keldonk om haar voor de Antoniusschool te behouden. "Heel lief, het doet iets met je, ik krijg er gewoon kippenvel van." De kinderen zijn heel enthousiast over hun juf op de kleine dorpsschool en voeren actie om haar te behouden. Ook de ouders willen niks van een vertrek van juf Manon weten.
Profielfoto van
Geschreven door

Juf Manon is niet de enige leuke juf die het veld moet ruimen, zo laat de Antoniusschool weten. Door nieuwe wetgeving moeten veel tijdelijke krachten het veld ruimen in het onderwijs. Het tijdelijke contract mag niet verlengd worden en de school kan leerkrachten niet in dienst nemen.  
Vuist omhoogDe kinderen van juf Manon besloten te protesteren met een groot bord. Ook hebben ze spullen verkocht om geld in te zamelen voor de juf. "Ze geeft erg goed les en ze maakt hele leuke grapjes. We kunnen heel hard met haar lachen", zeggen de kinderen. Ze hebben ook een actiekreet. "Gewoon je vuist omhoog en heel hard roepen dat juf Manon moet blijven", vertellen ze.
Juf Manon weet niet of de acties nog iets kunnen uithalen. "Maar ik vind het wel heel lief dat ze het doen." De zoemer gaat en snel loodst juf Manon de kinderen naar binnen. Ze moeten de Citotoets maken. "Spannend, maar samen komen we er wel doorheen", zegt Manon.
'Echt een superjuf'Ook de ouders zijn erg te spreken over de juf. "Als je contract is afgelopen, kun je eruit, het is triest", vertelt een moeder bij de poort. Volgens de ouders wisselen de leerkrachten heel vaak. "Voor het leren is het niet goed en voor de kinderen is het ook niet leuk om telkens iemand anders voor de klas te hebben", zegt een andere moeder. "Dit is echt een superjuf."  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.