Sport donderdag: Jong Oranje uitgeschakeld, Maikel Scheffers van baan geveegd tijdens Roland Garros

4 juni 2015 om 18:37
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder anderen aandacht voor rolstoeltennisser Maikel Scheffers, Jong Oranje, de voetballers Alvin Fortes, Johnatan Opoku, Lars Lambooij en Jeffrey Bruma, badmintonster Eefje Muskens en de zaalvoetballers Najib el Allouchi en Jamal el Ghannouti.
Geschreven door

Jong Oranje uitgeschakeld na zware nederlaagDe voetballers van Jong Oranje zijn uitgeschakeld op het vermaarde internationale toernooi van Toulon. Ze verloren donderdag de laatste poulewedstrijd tegen Frankrijk met 4-0 en eindigen daardoor als derde in de poule. Alleen de nummers één en twee gaan door naar de volgende ronde. In Jong Oranje hadden de PSV'ers Jesse Bertrams, Jordy de Wijs, Clint Leemans, Elvio van Overbeek en Rai Vloet een basisplaats. Ossenaar Vincent Janssen viel in.
Zilver voor HassanSifan Hassan heeft donderdag zilver gewonnen tijdens atletiekwedstrijden in het Italiaanse Rome. De atlete van het Eindhovense PSV moest op de 1500 meter alleen de Amerikaanse Jenny Simpson voor zich dulden. Hassan kwam na drie minuten en 59,68 seconden over de finish. Simpson was 37 honderdsten sneller.
FC Oss verliest Johnatan OpokuVVV-Venlo heeft Johnatan Opoku overgenomen van FC Oss. De spits ondertekent in Limburg een tweejarig contract. Opoku kwam bij FC Oss in zestig wedstrijden tot 22 doelpunten. Hij kwam eerder uit voor SC Veendam.
Kunieda klopt Scheffers Maikel Scheffers is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor het de finale van Roland Garros. De rolstoeltennisser uit Dorst sneuvelde donderdagmiddag in de halve eindstrijd. de Japanner Singo Kunieda was in twee sets te sterk. Beide sets eindigden in 0-6. Een ronde eerder had Scheffers nog knap afgerekend met de Brit Gordon Reid. Die werd met 6-2 en 6-3 aan de kant gezet.
Rugbysters in EK-selectiePleuni Kievit van RC The Dukes in Den Bosch en Elke van Meer van rugbyclub Tilburg zijn opgenomen in de Nederlandse rugbyselectie. Oranje neemt de komende twee weken deel aan het Europees kampioenschap. De selectie bestaat in totaal uit twaalf speelsters.
Alvin Fortes versterkt FC OssFC Oss heeft zich versterkt met Alvin Fortes. De aanvaller maakte vorig jaar indruk bij RKC Waalwijk. Vitesse nam hem in de winter over, maar in Arnhem werd zijn contract uiteindelijk ontbonden. "Wij zien de komst van Alvin als een kans en een uitdaging tegelijkertijd", zegt directeur Peter Bijvelds. "Iedereen is overtuigd van zijn voetballende kwaliteiten en het past binnen onze visie om hem een kans te geven. Bij ons is het glas eerder halfvol dan halfleeg.” Fortes kijkt uit naar zijn eerste speelminuten voor de club. “Reken maar dat ik deze kans met beide handen ga grijpen.”
Go Ahead behoudt LambooijTilburger Lars Lambooij blijft twee jaar langer bij Go Ahead Eagles. De rechtsback speelt sinds 2013 voor de club uit Deventer en kwam het afgelopen seizoen in achttien competitieduels in actie.
Bruma vormt centrum met Martins IndiPSV-voetballer Jeffrey Bruma staat vrijdag, tijdens de oefeninterland van het Nederlands elftal tegen Amerika, in de basis. Hij staat in het centrum van de defensie, samen met Bruno Martins Indi. Bondscoach Guus Hiddink wil tegen de Verenigde Staten nog geen risico nemen met Stefan de Vrij en Ron Vlaar. Die centrumverdedigers zijn niet helemaal fit. Over een week wacht de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Letland. Ook PSV'er Memphis Depay is zeker van een basisplaats.
Van Iersel uitgeschakeldMarleen van Iersel uit Goirle is met Madelein Meppelink uitgeschakeld tijdens de poulefase van het beachvolleybaltoernooi in Kroatische Porec. Ze hadden woensdag al de eerste twee groepswedstrijden verloren. Donderdag gingen ze ook onderuit tegen het Duitse duo Karla Borger/Britta Böthe. Het werd 19-21, 21-18 en 11-15.
Simpele zege Muskens Eefje Muskens uit Goirle heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het Indonesia Open-badmintontoernooi in Jakarta. Met Selena Piek was ze donderdag te sterk voor het Britse koppel Heather Olver/Lauren Smith. Muskens en Piek wonnen met 21-10 en 21-12. "Het lijkt een makkelijke uitslag maar we moesten er zeker voor werken", vertelde Muskens na de dertig minuten durende partij. Om de halve eindstrijd te bereiken, moeten Piek en Muskens winnen van het Chinese koppel Tang Jinhua/Tian Qing, dat in Jakarta als achtste is geplaatst.
Duo verlaat FC EindhovenDe zaalvoetballers Najib el Allouchi en Jamal el Ghannouti verlaten FC Eindhoven. Dat meldt het ED. Ze verruilen de landskampioen voor 't Knooppunt in Amsterdam. Die club strandde het afgelopen seizoen nog in de halve finale van de play-offs om het landskampioenschap.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.