Honderd keer zoveel xtc als normaal in riool Eindhoven - Omroep Brabant
Video

Honderd keer zoveel xtc als normaal in riool Eindhoven

4 juni 2015 om 14:32
nl
Het riool in Eindhoven wordt overspoeld door drugsafval. Dat komt vooral uit dumpingen van illegale xtc-laboratoria, maar ook uit urine van feestgangers. Onderzoekers van het wateronderzoeksinstituut KWR vonden in één week tijd maar liefst 25 kilo restanten van xtc in het Eindhovense rioolwater. Dat is ruim honderd keer de hoeveelheid die normaal wordt aangetroffen.
Geschreven door

De toename van xtc in het Eindhovense rioolwater laat volgens onderzoeker Pim de Voogt zien dat er in de regio steeds meer xtc geproduceerd wordt. Hij is bang dat de waterzuiveringsinstallaties het water niet meer schoon krijgen als er nog meer illegaal xtc-afval gedumpt wordt. "Het gaat niet alleen om de xtc die soms rechtstreeks via het afvoerputje geloosd wordt, maar we vonden ook grondstoffen voor de productie."
Nederland in top-drieDe resultaten komen uit een groot Europees onderzoek naar het gebruik van verdovende middelen. In vijftig steden in Europa, Canada en Australië is het rioolwater van 29 miljoen mensen onderzocht op sporen van verdovende middelen als cannabis, amfetamine en cocaïne.
Nederland staat in Europa op het gebied van het gebruik van verdovende middelen in de top-drie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.