Ernest Faber nieuwe trainer NEC: 'Trots om bij NEC aan de slag te gaan'

4 juni 2015 om 13:54
nl
Ernest Faber is de nieuwe trainer van NEC. De 43-jarige trainer uit Geldrop tekende donderdag een contract voor twee jaar bij de kampioen van de Jupiler League. Faber wisselt van plek met Ruud Brood, die afgelopen seizoen de Nijmegenaren terug naar de eredivisie leidde.
Geschreven door

Brood gaat komend voetbaljaar als assistent aan de slag bij PSV. Brood neemt in de technische staf van hoofdtrainer Phillip Cocu de plek over van Faber.
Kampioen met PSVDe eenmalig international wil juist graag weer op eigen benen staan. "Ik ben trots en blij om bij NEC aan de slag te gaan'', zei Faber. De voormalige verdediger had eerder de A1 van PSV onder zijn hoede en was hoofdtrainer van FC Eindhoven.
In maart 2012 keerde hij als assistent-trainer terug bij PSV. Samen met Cocu leidde hij de Eindhovense ploeg dit jaar naar de landstitel.
'Ervaring op alle niveaus'Algemeen directeur Bart van Ingen van NEC kwam bij Faber uit toen 'droomkandidaat' Mario Been geen zin bleek te hebben in een terugkeer naar NEC. "We zijn ontzettend blij dat hij voor ons gekozen heeft", zei Van Ingen donderdag. "Ernest heeft ervaring op alle niveaus, zowel in de jeugd als in de eredivisie. Hij is een ontwikkeltrainer met oog voor talent uit eigen opleiding, kent de club en past binnen de strategische kaders van NEC."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.