Video

De glorieuze momenten van Albert West uit Rosmalen [VIDEO]

4 juni 2015 om 19:01
nl
Zanger Albert West uit Rosmalen is donderdag overleden. Bij de oudere generaties doet zijn naam vast belletjes rinkelen, maar bij jongeren waarschijnlijk niet. Wie was West precies en waarom speelde hij een belangrijke rol in de artiestenwereld?
Geschreven door

De zanger werd op 2 september 1949 geboren als Albert Westelaken. Hij begon zijn carrière in 1964 als 14-jarige jongen bij de Brabantse band The Shuffles. Westelaken werd de frontman van de popgroep.
The Shuffles werd landelijk bekend met de hit Cha-La-La, I Need You. Het nummer stond wekenlang in de Top 40 en bleef de rest van zijn leven aan hem verbonden.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=9GvEC2YyV_k]
Albert HammondWest beleefde zijn glorieuze momenten in de jaren zeventig en tachtig, toen zijn liedjes geregeld in de hitlijsten belandden. Met singer-songwriter Albert Hammond scoorde hij in 1986 de hit Give A Little Love.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=u6GxpJRjOho]
Daarna duurde het jaren voordat het de zanger muzikaal weer meezat. Hij moest het vooral hebben van reclamefilmpjes. In 1993 had hij een hitje met Mockin' Bird Hill, dat hij zong voor een commercial van een verzekeringsmaatschappij. Hij presenteerde tv-programma's als Op Nieuwe Toeren.
This The Way To AmarilloDaarna werd het stiller rond West. Het nieuwe muzikale succes kwam pas in 2005. Voor een biermerk zong hij Is This The Way To Amarillo.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=r2MIkf9h7kQ]
Nederlandse militairen in Afghanistan maakten van het nummer een eigen videoclip voor het thuisfront. Daarop trad West als een van de eerste Nederlandse artiesten een week lang op voor de daar gelegerde soldaten.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=m4eTnN6AW14]
Gedeeltelijke verlamming door ruggenmerginfarctEind 2012 werd West getroffen door een ruggenmerginfarct, een ziekte die slechts enkele keren per jaar in Nederland voorkomt. Hij raakte deels verlamd en was sinds die tijd bezig te herstellen. Hij had vechtlust genoeg en wilde een comeback maken.
Na een fietsongeval met zijn driewielfiets vorige week belandde hij op de intensive care in het ziekenhuis. Hier stierf hij donderdag in het bijzijn van zijn familie. West is 65 jaar oud geworden.
Carrière van ruim vijftig jaarDit jaar zou West een muzikale carrière van ruim vijftig jaar achter de rug hebben. De zanger uit Rosmalen laat een echtgenote, dochter, schoonzoon en drie kleinkinderen achter.[Tweet:body:https://twitter.com/Ropj/status/606426068212453376]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.