Video

Bedroefde reacties na dood Albert West: 'Hij was een échte vakman'

4 juni 2015 om 19:02 • Aangepast 21 november 2020 om 18:01
nl
Bekend Nederland reageert verdrietig op de dood van zanger Albert West uit Rosmalen. West overleed donderdagochtend in het bijzijn van zijn familie aan de gevolgen van een ongeluk.
Profielfoto van
Geschreven door

"Bij het krieken van de dag, juist terwijl de vogels rond het St. Elisabeth Ziekenhuis met hun eerste lied begonnen, sloot 'onze Appie', die grote hits scoorde als 'Cha-La-La I Need You', 'Give A Little Love' en 'Amarillo', daar voorgoed de ogen", zo schreef zijn management na het overlijden van West.
Positief in het levenIets wat de zanger typeerde was dat hij positief in het leven stond. Zo noemt manager en vriendin Brigitte Vis hoe West na zijn ongeluk weer op een driewieler rondreed. "Het maakte hem niet uit dat iedereen hem zag op een driewielfiets. Hij was er trots op dat hij weer kon fietsen."
Vis, bij wie op kantoor verslagenheid heerst, omschrijft West als een lieve man. "Hij was betrokken, bij zijn familie en bij zijn omgeving. Hij had een groot hart voor het vak. Daar was hij mee bezig. Een échte vakman."
Albert West is in het harnas overleden, zo vertelt Vis tenslotte. Ze zou met hem donderdagmiddag een afspraak voor een nieuwe cd hebben. "Hij is nooit gestopt met het zijn van een muzikant."
'Lieve zanger'Nederlandse artiesten reageren verdrietig. De Deurzakkers, die regelmatig met West samenwerkten, zullen hem missen. "Albert was zo'n lieve, zachtaardige man. Hij was tot het laatste moment geïnteresseerd in andere mensen. Het is zo vreselijk triest dat hij dit de laatste maanden van zijn leven meegemaakt moet hebben."
Ook Jochem van Gelder is verdrietig. "Nederlands meest optimistische en lieve zanger Albert West is overleden", twittert hij. Nick en Simon reageren aangeslagen door te zeggen dat de wereld een lieve man kwijt is.
De naam Albert West doet bij de oudere generaties vast belletjes rinkelen, maar bij jongeren waarschijnlijk niet. Wie was West precies en waarom speelde hij een belangrijke rol in de artiestenwereld? Wij zetten enkele van zijn glorieuze momenten op een rij.
'Je blijft in mijn hart'Albert Hammond, met wie West de hit Give A Little Love maakte, liet via Facebook weten geschokt en verdrietig te zijn. "Dat jij, Albert, vriend, in vrede mag rusten. Ik zal je missen en je blijft altijd in mijn hart."
Op de website van Albert West is een condoleanceregister geopend. Wie daartoe de behoefte voelt, kan daar een berichtje achterlaten.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.