Oosterhout trilt op grondvesten: ruim 4000 dansende kinderen vestigen 'wereldrecord'

4 juni 2015 om 18:11
nl
Handen in de lucht, pas op de plaats en wiegen met de heupen. Ruim 4000 kinderen vertonen donderdag in Oosterhout hun danskunsten. Bedoeling is dat hiermee een heus 'wereldrecord dansende scholen' wordt gehaald. Een poging om een bestaand record te verbreken, is het niet. Oosterhout zet de standaard en daagt de wereld uit een gooi te doen naar het kersverse 'record'.
Geschreven door

Enthousiast komen de kinderen massaal richting Slotjesveld. Met gekleurde vlaggetjes is de 'dansvloer' daar opgedeeld in vakken, elke school een eigen vak. In totaal doen 22 scholen mee. Allemaal varen ze onder de vlag van Delta Onderwijs Oosterhout. Die overkoepelende organisatie bestaat 10 jaar en dat wordt deze donderdag gevierd.
Teller op 4057Als iedereen richting de goede plek is gedirigeerd, kan het oefenen beginnen. Vol enthousiasme demonstreren twee dames een dans. Van kleuters tot laatstejaars, alle kinderen volgen de bewegingen.
Dan is het tijd om te onthullen hoeveel kinderen er precies op het Slotjesveld staan. Met speciale tellers is dat bij aankomst geregistreerd, onder toezicht van een uiterst serieuze notaris. "Het zijn er 4057!"
Poging geslaagdEn dan is het tijd om te dansen. En dat doen de Oosterhoutse kinderen met volle overgave. Twee keer zelfs, want de notaris moet ervan overtuigd zijn dat iedereen gedanst heeft.
Met geen record op het oog om te verbreken, was de poging eigenlijk al bij voorbaat geslaagd. Maar dat maakt de euforie niet minder. Een daverend applaus stijgt op van het Slotjesveld. Laat de record-aanvallers maar komen!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.