Theaterfestival Boulevard gaat extra investeren met zes ton steun van Cultuurfonds Brabant-C

4 juni 2015 om 19:00
nl
Met steun van de provincie gaat Theaterfestival Boulevard de komende vier jaar extra investeren. De begroting van het festival moet uiteindelijk groeien van twee naar drie miljoen euro per jaar. Dat geld is bedoeld om grote voorstellingen uit het buitenland naar Den Bosch te halen, om beginnende theatermakers te steunen én om het festival inhoudelijk te verdiepen.
Geschreven door

Boulevard-directeur Viktorien van Hulst is ervan overtuigd dat de investering voor het festival én voor de stad Den Bosch extra geld gaat opleveren.
De afgelopen weken liep van Hulst al door Den Bosch met theatermakers van Rimini Protokoll uit Berlijn en Compagnie Opposito uit Frankrijk om hun voorstellingen voor augustus te plannen.
Sint-Petersburg Al die tijd moest ze bij deze theatermakers die verder bijvoorbeeld langs New York, Sint-Petersburg en São Paulo reizen, een slag om de arm houden. Sinds donderdag weet Verhulst dat zij voor de komende vier jaar ruim zes ton krijgt uit het Brabant-C fonds en is er dus een begin van zekerheid voor haar plannen.
Het Brabant-C-fonds is dit jaar opgericht. Het fonds beheert 25 miljoen euro van de provincie die geïnvesteerd moet worden in de Brabantse kunst en cultuur. De investering in festival de Boulevard is de eerste grote investering waarmee het fonds voor de dag komt. Voorwaarde bij het fonds is dat het nooit meer betaalt dan één derde van het bedrag dat nodig is: Boulevard moet de komende jaren dus op andere manieren aan nog ruim een miljoen euro zien te komen.
Het rijkDaarbij kijkt de festivaldirecteur ook naar het rijk. De Raad van Cultuur adviseerde onlangs al om meer rijksgeld opzij te leggen voor culturele festivals. Daarnaast is Viktorien van Hulst ervan overtuigd dat ze met het provinciale geld de kwaliteit van de Boulevard zo op kan peppen dat het rijk ook mee wíl investeren.
Festival Boulevard van dit jaar is daarvoor extra belangrijk omdat de adviezen voor de subsidieverdeling voor de jaren na 2016 begin volgend jaar geschreven worden. Boulevard van 2015 wordt wat dat betreft 'een visitekaartje'.
Liquid LoftDoor de extra investering kan  Boulevard in augustus al vijf gerenommeerde internationale gezelschappen naar Den Bosch halen: Rimini Protokoll uit Duitsland, Wim Vandekeybus en FC Bergmann uit Belgie, Compagnie Opposito uit Frankrijk en Liquid Loft uit Oostenrijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.