Bosschenaar die Rolf Zwart doodreed moet opnieuw de cel in

4 juni 2015 om 19:40
nl
De 22-jarige automobilist die Rolf Zwart (26) uit Rosmalen in april doodreed in Den Bosch, moet terug de cel in. Dat laat justitie donderdag weten.
Geschreven door

De automobilist, een Bosschenaar, botste in april frontaal op Zwart. Hij reed door. De politie spoorde de Bosschenaar op en hield hem een dag later aan.
In beroepJustitie eiste dat de man negentig dagen in voorarrest zou blijven, maar de rechter weigerde dit. Die liet de Bosschenaar gaan, hoewel hij wel verdachte bleef.
Het Openbaar Ministerie ging hiertegen in beroep. De raadkamer bepaalde donderdag dat het beroep gegrond is. Dit betekent dat de Bosschenaar alsnog de cel in moet.
Lees ook: Justitie in beroep tegen vrijlaten Bosschenaar die Rolf Zwart (26) doodreed
Maximaal negentig dagenDe automobilist die na het fatale ongeluk doorreed, kan nu maximaal negentig dagen in voorarrest blijven zitten. Daarna volgt de inhoudelijke behandeling van de zaak.
Het is niet bekend waarom de raadkamer het beroep gegrond verklaarde. De zaak vond achter gesloten deuren plaats. Dit betekent dat niemand daar uitspraken over mag doen.
Bloedonderzoek geweigerdMogelijk speelde het een rol dat de Bosschenaar een bloedonderzoek weigerde. Daardoor kan niet meer worden vastgesteld of de man onder invloed van alcohol was. De Bosschenaar gaf wel toe dat hij achter het stuur zat.
Het feit dat de Bosschenaar niet meewerkte aan het onderzoek, kan slecht voor hem uitpakken. Hij kan daardoor namelijk een zwaardere straf krijgen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.