Video

Annelies Stoop met morbide obesitas blijft friet eten, ook na levensreddende gastric bypass operatie

4 juni 2015 om 21:47
nl
Annelies is de topzware vrouwelijke helft van feestduo De Stoopjes. Vier jaar geleden scoorde ze met manlief een superhit met 'De Achtbaan'. Een half jaar geleden woog ze nog 122 kilo en had een torenhoge BMI-score. Zes weken later na haar levensreddende gastric bypass operatie is ze al achttien kilo kwijt. Desondanks wil Annelies toch lekker, soms bourgondisch en heel af en toe een vette hap blijven eten.
Geschreven door

Is het voldoen aan een behoefte of is het moreel verwerpelijk? Mag je het vergelijken met een alcoholist die je toch een neutje gunt, of is het een gouden idee?
Samen met Rian van Halen van Sandwichbar Riant in Geldrop bedacht Annelies het 'Stoopie'. Toch een lekker hapje of een snack, maar dan speciaal voor mensen die rondlopen met een maagverkleining.
'Niet altijd gezond'"Die mensen hebben ook nog zin in een keer iets lekkers", vertelt Rian van Halen van de sandwichbar. "Het hoeft niet altijd gezond. Dus ik bied een klein portie aan. Onder de naam 'Stoopie' serveer ik drie stukjes stokbrood met beleg naar keuze, maar we hebben ook een miniportie friet."
Kan dit wel? Obesitasklinieken en behandelaars in de regio zijn terughoudend om te reageren op het initiatief. Onofficieel vindt iedereen het een goed idee: kleinere porties voor mensen met een maagverkleining. Dat die kleinere porties zo nu en dan ook uit een vette hap kunnen bestaan wordt iets minder gewaardeerd.
Annelies is inmiddels al achttien kilo kwijt en dat ondanks het 'zondigen' aan de 'Stoopies-snacks. Een nieuwe hit die is er nog niet. "Die komt", zegt Annelies. "We komen met een verrassing."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.