Toch eigen wandelpad voor zingende boer Gerard van den Berk uit Sint-Oedenrode

5 juni 2015 om 09:22
nl
De zingende boer Gerard van den Berk krijgt een eigen wandelpad in natuurgebied Diependaal in Sint-Oedenrode. Zijn voormalige buren spanden zich de afgelopen maanden in om hem na zijn dood in de jaren vijftig te eren door een wandelpad naar hem te vernoemen. Na een afwijzing en excuses gaat de gemeente dat pad nu realiseren.
Geschreven door

Jan Verhagen woonde jaren langs Van den Berk en probeerde de gemeente ervan te overtuigen dat de zanger een eigen pad verdient. Maar volgens adviseurs van de gemeente was Van den Berk in het naastgelegen dorp Boskant geboren en moest hij daar maar een eigen pad krijgen. "Dat klopte niet, want hij werd in Woensel geboren. Het gaat erom dat hij heel lang in Sint-Oedenrode heeft gewoond."  
ExcusesJan Verhagen kreeg uiteindelijk toch zijn zin. "De gemeente heeft de fout toegegeven en nu gaan ze alsnog het pad naar Gerard vernoemen." Waarschijnlijk wordt het pad nog voor de zomer naar Gerard van den Berk vernoemd. "Het is een kwestie van twee bordjes en twee palen."[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=q_LZ7x4hBkw]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.