Toeteractie met veel lawaai voor behoud kermis Son en Breugel

5 juni 2015 om 10:16
nl
"Het slappe gedrag van de gemeente schopt ons tegen het zere been." Paul Noijen uit Son en Breugel heeft er geen goed woord voor over dat de gemeente Son en Breugel zo gemakkelijk de kermis uit het dorp laat verdwijnen. Hij laat het er niet bij zitten en bedacht met andere inwoners een protestactie.
Geschreven door

20 juni, de dag dat de kermis eigenlijk zou starten, gaat hij met een zo groot mogelijke groep enorm veel lawaai maken op het Kerkplein. Om twaalf uur 's middags start deze toeteractie.
GeluidsoverlastEen aantal bewoners klagen al jaren over geluids- en parkeeroverlast. Uiteindelijk met succes, want de Raad van State besloot dat tot een nieuwe bestemmingsplan in werking treedt, er voorlopig maximaal op 35 dagen evenementen mogen plaatsvinden.
Daardoor is er geen ruimte meer voor de kermis en dus trekt de gemeente dit jaar de stekker eruit. "Een dorp als Son en Breugel moet gewoon een kermis hebben", aldus Noijen en dat gaat hij laten horen op 20 juni. "Ik zet de auto neer en koop een paar gastoeters en wat fluitjes en dan moet het wel goed komen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.