'Justitie wil wapensmokkelaar Jan van der L. uit Waalwijk ook in Nederland in de cel'

5 juni 2015 om 10:52
nl
Justitie in Den Bosch wil wapensmokkelaar Jan van der L. uit Waalwijk ook in Nederland vervolgen. De gevallen schoenenkoning werd in januari in Kroatië aangehouden met machinegeweren en raketwerpers in zijn bus. Binnenkort komt hij vrij. Dat meldt het AD.
Geschreven door

De 64-jarige Waalwijker, die in het verleden veertig schoenenwinkels van Tango Shoes runde, werd in Kroatië veroordeeld tot een half jaar cel.
'Waalwijker wist van niets'Van der L. zou niets hebben afgeweten van de lading wapens in zijn busje. Volgens zijn advocaat Jan Hein Kuijpers dacht Van der L. dat hij een keukenblok vervoerde.
Nu een week voor de vrijlating wil Nederland dat Van der L. wordt uitgeleverd. Justitie wil de schoenenkoning vervolgen voor lidmaatschap van een criminele organisatie. Van der L. zal in Nederland niet worden vervolgd voor verboden wapenbezit, omdat niemand twee keer voor hetzelfde misdrijf veroordeeld kan worden, aldus de krant.
'Motorclub No Surrender'Na de aanhouding van Van der L. werden ook twee mannen uit Den Bosch opgepakt. In Kroatië werden nog tien mensen aangehouden. De wapens zouden bestemd zijn voor leden van motorclub No Surrender.
Advocaat Kuijpers vindt het late uitleveringsverzoek van Nederland 'een rare gang van zaken'. Van der L. gaf eerder aan zijn straf in Nederland te willen uitzitten.
'Nu wel genoeg aanwijzingen'Justitie vroeg Kroatië toen niet om uitlevering, omdat Van der L. in Nederland geen verdachte was. Volgens justitie zijn er nu genoeg aanwijzingen om het wel te doen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.