'Dit is heel fijn!' Gestolen standbeeld Zijtaart weer teruggevonden

5 juni 2015 om 12:47
nl
Een hele opluchting voor Roel Maas, woensdagnacht werd een bronzen standbeeld van hem weggehaald in Zijtaart. Dieven rukten het beeld los en stopten het in een auto. Vrijdagmiddag werd het beeldje weer teruggevonden bij een ijzerhandelaar in Schijndel. "Daar ben ik heel blij mee", zegt een opgeluchte Maas.
Geschreven door

Roel Maas stond samen met Marjan van Asseldonk als kind model voor het standbeeld. In 1997 plaatste de parochie Zijtaart het beeldje om een jubileum te vieren. Het beeld van Maas werd woensdagnacht gestolen. Met flinke kracht werd er aan getrokken, want de schoenen stonden er nog. 'Marjan' bleef bij de diefstal gespaard.
'Voor later'Het beeld vertelt het verhaal van een jongetje dat zijn geld aan het tellen is, terwijl het meisje met haar konijn speelt. De beelden stonden op het punt om te gaan verhuizen. "Ze stonden op een grasveld, dus dat was best makkelijk voor dieven. Je rijdt de auto voor en weg ben je", zegt Roel.
"Ik vrees dat het beeld niet meer terug komt. Dat zou jammer zijn, want ik zou mijn kinderen later graag vertellen dat er een standbeeld van hun vader is gemaakt", zei Maas eerder vrijdag. Er werd aangifte gedaan van diefstal. 'Marian' werd tijdelijk op een veilige plek ondergebracht.  
TeruggevondenGoed nieuws: rond twee uur vrijdagmiddag werd het beeldje weer teruggevonden bij een ijzerhandelaar in Schijndel, die had het gekocht van waarschijnlijk de dieven. De ijzerhandelaar vertrouwde de boel al niet en liet de verkoper zijn gegevens noteren en een handtekening zetten. Vervolgens nam de handelaar contact op met de gemeente om uit te vinden waar het beeldje vandaan kwam. Dat was al snel duidelijk. De jongeman die het beeld heeft verkocht is al aangehouden door de politie.
De gemeente laat de opgelopen schade taxeren en onderzoekt nog hoe en waar het beeld wordt terug geplaatst. "Waarschijnlijk gaat het maandag naar een kunstatelier in Veghel, die laat het beeld dan maken", verwacht Maas.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.