Video

Eindhoven Airport krijgt nieuwe Airport Boulevard op bestaande parkeerplaats

5 juni 2015 om 14:17
nl
Eindhoven Airport wil gaan uitbreiden met een nieuw multifunctioneel gebouw op het bestaande parkeerterrein voor de hoofdingang. In een bestemmingsplan dat door de gemeente Eindhoven openbaar is gemaakt, is te zien dat het gebouw plaats biedt aan 800 parkeerplaatsen, winkels en een fastfoodrestaurant. Het gebouw krijgt de naam Airport Boulevard.
Geschreven door

Momenteel heeft parkeerplaats P1 aan de voorkant van het vliegveld 400 parkeerplaatsen. Dat aantal moet uitbreiden nu de luchthaven ieder jaar meer passagiers vervoert. Op dit moment ligt het aantal passagiers dat per jaar wordt vervoerd op 3,9 miljoen. Over vijf jaar zijn dat er 5,5 miljoen.
Drive-throughHet fastfoodrestaurant dat in het gebouw moet komen, krijgt ook een eigen 'drive', waarbij passagiers met hun auto hun bestelling kunnen ophalen. Het plan is hier te zien.  Het multifunctionele gebouw dient niet als terminal waar passagiers kunnen inchecken of boarden. De functie van de Airport Boulevard wordt in de plannen vooral omschreven als een plek waar mensen voor of na hun reis kunnen ontspannen of wachten.  
Maandag komt staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu naar het vliegveld om de plannen officieel bekend te maken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.