Oplossing voor financiële problemen muziekgebouw Eindhoven niet dichterbij - Omroep Brabant

Oplossing voor financiële problemen muziekgebouw Eindhoven niet dichterbij

5 juni 2015 om 15:56
De gemeente Eindhoven is nog niet veel opgeschoten met een oplossing voor de financiële problemen van het Muziekgebouw. Het Eindhovens college heeft vrijdag een brief aan de raad gestuurd met een kort verslag over de inspanningen van de afgelopen maanden. Binnenkort komt nog een uitgebreider stuk.
Geschreven door

Het tekort van het muziekgebouw was vorig jaar zes ton en zal dit jaar op ongeveer iets lager uitkomen. Als er niets verandert, heeft het Muziekgebouw volgend jaar problemen om de rekeningen te betalen. Het college lanceerde begin dit jaar een stappenplan: een reeks mogelijkheden om iets aan het tekort te doen. Aan de gemeenteraad werd beloofd dat het stappenplan voor de zomer zou worden afgewerkt.
Niet hoopgevendUit de brief van vandaag blijkt dat een groot aantal stappen inderdaad is onderzocht maar de opbrengst lijkt nog niet hoopgevend.
Zo heeft Eindhoven aan de buurgemeenten gevraagd of ze mee willen betalen aan het Muziekgebouw. Die hebben daar nog geen nee tegen gezegd maar ze willen eerst bekijken of er in de regio nog meer instellingen zijn die voor zo'n aanpak in aanmerking komen. Dit jaar gaat dat niets opleveren, schrijft het college, "mogelijk wel daarna".
Geen lagere huurInmiddels is ook duidelijk dat de eigenaar van het Muziekgebouw de huur niet wil verlagen. Wel kan er gepraat worden of de huur van kantoorruimten in het gebouw op kan worden gezegd.
De gemeente Eindhoven huurt het Muziekgebouw en rekent de huur daarna door aan het Muziekgebouw. De gemeente wil de afspraken daarvoor niet veranderen. Ook zijn er nog geen andere partijen gevonden die mede-aandeelhouder van het Muziekcentrum willen worden.
FusieHet Muziekgebouw en poppodium de Effenaar denken door een fusie de financiën in de toekomst beter in de hand te kunnen houden. Voorwaarde voor de fusie is wel dat het tekort van het Muziekgebouw eerst wordt aangepakt.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...