Ravage door inbraak in blokhut scouting Sint Rafaël in Eindhoven, koperen leidingen en kranen weg

5 juni 2015 om 17:22
nl
Inbrekers hebben al het koper weggehaald uit de blokhut van scouting Sint Rafaël in Eindhoven. "Ze hebben alles ontiegelijk lomp losgetrokken. Er zit helemaal niets meer in", zo zegt Jaap Kauffeld, de secretaris van de scouting. Hij trof de ravage donderdag aan.
Geschreven door

"Hier hebben we jaren aan gewerkt. We kunnen opnieuw beginnen." De verzekering is al langs geweest en volgens de secretaris loopt de schade flink in de papieren. "Alle koperen leidingen tussen de ketel en de verwarming zijn eruit gehaald. Ook alle kranen zijn weg."
Negende keerKauffeld gaat vrijdagavond nog een tijdelijk waterkraantje installeren, zodat de groep kinderen die zaterdag komt, gewoon water heeft. Het is de negende keer dat er is ingebroken bij de scouting. "Een aantal keer haalden ze iets weg, een kratje bier bijvoorbeeld. Een keer hadden ze eieren kapot gegooid tegen de muren. Dat was vies, maar in ieder geval viel de schade mee."
Kauffeld vindt het vooral vervelend voor de groep kinderen. "Maar we zijn allemaal bij de scouting en improviseren kunnen we wel." Sint Rafaël heeft aangifte gedaan van de inbraak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.