Brandwacht gewond bij brand Xycarb Ceramics in Helmond, personeel voorlopig thuis

5 juni 2015 om 16:57
nl
De man die donderdag gewond raakte bij de brand bij Xycarb Ceramics, is de brandwacht van het bedrijf. Dat heeft de directeur Peter Spit vrijdagmiddag bekendgemaakt. Het gaat naar omstandigheden goed met de brandwacht.
Geschreven door

Hij liep brandwonden op die in het ziekenhuis behandeld kunnen worden. Hij hoefde niet naar een brandwondencentrum.
ToezichtWanneer er in bedrijven die werken met gevaarlijke stoffen bouwwerkzaamheden plaatsvinden, is er een brandwacht die toezicht houdt op de werkzaamheden. Xycarb wilde het pand uitbreiden en daarom was er een brandwacht om onder meer de laswerkzaamheden in de gaten te houden.  
Het personeel van het uitgebrande bedrijf zit voorlopig thuis. Hoewel de kantoren alleen rook- en waterschade hebben en het vitale gedeelte van het bedrijf weinig schade opliep, is het op dit moment te gevaarlijk om het gebouw binnen te gaan.
Persoonlijke spullenDat is erg lastig voor veel medewerkers, omdat er van hen nog persoonlijke spullen, zoals rijbewijzen in het pand liggen. Zodra het kan mogen deze medewerkers onder begeleiding van de brandweer naar binnen. Dat kreeg het personeel vrijdagmiddag te horen bij een bijeenkomst in hotel Fitland.
De brand brak donderdag in de oude hal van het bedrijf uit. Er is nog geprobeerd om met het vuur met handblussers te bestrijden, maar dat was niet genoeg. In de oude hal waren bouwvakkers aan het werk omdat het bedrijf het pand wil uitbreiden. De brand is niet de eerste zwarte bladzijde in de geschiedenis van Xycarb.
Oude wondenIn augustus vorig jaar kwamen twee medewerkers om het leven tijdens reguliere onderhoudswerkzaamheden aan een reactor. De brand rijt die oude wonden weer open. Daarom is er voor de medewerkers die er gebruik van willen maken slachtofferhulp ingeschakeld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.