'Afschuwelijke' overval waarbij Tilburger (74) ernstig gewond raakte in uitzending Bureau Brabant

5 juni 2015 om 19:01
nl
De gewapende overval in Tilburg eind mei waarbij een 74-jarige bewoner van een huis ernstig gewond raakte, komt maandag uitgebreid aan bod in Bureau Brabant. Het opsporingsprogramma laat in de uitzending een reconstructie zien, meldt de politie die spreekt over een 'afschuwelijke overval'.
Geschreven door

Twee mannen drongen woensdagmiddag 20 mei op klaarlichte dag het huis van de Tilburger binnen. De overvallers bedreigden de bewoners, een 74-jarige man en een 69-jarige vrouw, met een vuurwapen.
Pistool op hoofd gerichtDe vrouw kreeg terwijl ze vastgebonden zat zelfs een pistool op haar hoofd gericht. De man werd hard op het hoofd geslagen en raakte ernstig gewond. De twee daders vluchtten uiteindelijk zonder buit. Van de daders ontbreekt nog altijd ieder spoor.
Bureau Brabant besteedt maandag verder aandacht aan de bedreiging van een caissière tijdens een overval van een Jumbo-filiaal in Oosterhout. De dader, een blanke man, had een groot mes bij zich. Als de caissière de overvaller geld uit haar kassa geeft, gaat hij ervandoor. In de uitzending doet de politie een oproep aan een belangrijke ooggetuige.
Blijvende schadeTot slot hoopt de politie via het opsporingsprogramma tips binnen te krijgen over een mishandeling in een café aan de Heuvel. Een man was samen met zijn vriendin op stap als hij opeens ruzie krijgt met een andere cafébezoeker. Uit het niets wordt hij hard geslagen en krijgt hij vervolgens van meerdere mannen vuistslagen.
Het slachtoffer moest daarna door ambulancepersoneel nagekeken worden en houdt waarschijnlijk blijvend letsel over aan de mishandeling.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.