Geëvacueerde campinggasten Intents Festival maken van noodweer een deugd, groot feest in sporthal

5 juni 2015 om 23:07 • Aangepast 21 november 2020 om 17:59
nl
De camping van Intents Festival in Oisterwijk werd vrijdagavond even na zes uur in allerijl ontruimd vanwege het naderende noodweer. De ruim drieduizend campinggasten op sportpark D'n Donk werden opgevangen in de plaatselijke sporthal ‘SportArena’ waar spontaan een feestje losbarstte. Iets voor tienen mochten alle campinggasten weer terug.
Profielfoto van
Geschreven door

Met drieduizend bezoekers is de camping volledig uitverkocht. Ondanks het hoge bezoekersaantal verliep de ontruiming rustig, meldde Omroep Brabant-verslaggever en bezoeker Bart Elzendoorn iets na zessen.
"Iedereen trekt de laatste scheerlijnen van zijn tentje strak en vertrekt in een lange stoet naar de sporthal. De bezoekers maken er het beste van. Alles verloopt zonder problemen."
ZIE OOK: Code oranje voor Brabant: 'Zware onweersbuien en windstoten'
Van evacuatie naar groot feestWel adviseerde de organisatie bezoekers die nog moeten komen om te wachten tot na de storm. De campingbezoekers bleven tot vrijdagavond iets voor tienen in de sporthal. Iedereen kreeg van de organisatie een gratis poncho mee voor het ongemak.
In de SportArena werd in de bloedhete sporthal tijdens de evacuatie een groot feest gebouwd. Om de gasten te vermaken werd er een dj-booth opgesteld. Ook werd er gratis water en chocoladerepen uitgedeeld door de medewerkers.

Een woordvoerder van de sporthal laat zaterdag weten dat de tennishal, waar de feestgangers verbleven, 'heel vies' is geworden. Over een eventuele kostenpost kon hij niets zeggen.
'Festival gaat gewoon door'Het KNMI had voor vrijdagavond code oranje gegeven voor 'extreem weer' in onze provincie. Er trokken zware onweersbuien en windstoten over Brabant. Voor de campingbezoekers ging vrijdagavond de pre-party op de camping weer gewoon door.
Vrijdagmiddag om één uur ging de camping open. De organisatie meldde dat het festival gewoon doorgaat als de buien zijn overgetrokken.

Wachten op privacy instellingen...

ZIE OOK: 'Poeh, wat is het warm': 33 graden in Brabant
Intents FestivalDe twaalfde editie van Intents Festival duurt tot en met zondag. Organisator De Kloontjes verwacht ruim 30.000 bezoekers. Samen met Wish Outdoor in Beek en Donk, Extrema Outdoor in Best en Decibel Outdoor in Hilvarenbeek is Intents een van de grootste dancefestivals van Brabant.
Het evenement is door de jaren heen flink gegroeid en eindigde vorig jaar op de derde plek van beste dancefestivals van 2014 in Nederland. De eerste editie werd in 2005 gehouden.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.