40 frikandellen in 1 uur! Belg wint vreetfestijn in Nijnsel

6 juni 2015 om 00:07 • Aangepast 21 november 2020 om 17:59
nl
Liefst veertig frikandellen wist de winnaar van een frikandellen eetwedstrijd in Nijnsel vrijdagavond naar binnen te werken. De wedstrijd ter gelegenheid van de Nijnselse kermis beloofde druk te worden. Op Facebook meldden 28.000 mensen zich aan voor het evenement, tot groot plezier van kroegeigenaar Corbert de Dapperen. Het bleef uiteindelijk echter bij een handvol deelnemers en wat toeschouwers.
Profielfoto van
Geschreven door

Vijf deelnemers zaten vrijdagavond in café Oud Nijnsel klaar om de strijd aan te gaan. Eigenlijk had geen van hen een duidelijk motief. Twee dames hadden zich aangemeld via Facebook en voelden zich daarna verplicht mee te doen. Een andere deelnemer wilde wel eens zien hoeveel hij op kom. Het opmerkelijkste motief was misschien wel van een truckchauffeur die meedeed omdat hij een nieuwe hartklep en meerdere omleidingen had gekregen.

Wachten op privacy instellingen...

Internationaal toernooiOpmerkelijk genoeg was er niet één deelnemer uit Nijnsel. Er was zelfs geen Brabantse deelnemer. De vijf frikandellenverslinders kwam uit Rotterdam, Amsterdam, Limburg en zelfs België. Kroegbaas Corbert de Dapperen was verbaasd dat geen van de dorpsbewoners meedeed, maar zag de lol er wel van in. "Zonder dat het de bedoeling was, heb ik hier op eens een internationaal toernooi georganiseerd!"
De opkomst viel De Dapperen een beetje tegen. Maar hij geeft toe dat de wedstrijd bij 28.000 deelnemers waarschijnlijk helemaal niet door was gegaan: "Al die deelnemers betalen tien euro inschrijfgeld. Als er 28.000 meededen was ik via de achterdeur vertrokken en had ik gezegd: zoek het maar uit met je frikandellen!" Al lachend droomt hij even van het geld dat er dan binnen zou komen. "Dan zat ik morgen in het vliegtuig, naar Hawaï of zo haha!"
Veertig frikandellenDe Belg Rik Nauwelaerts ging er uiteindelijk met de winst van door. In een uur tijd wist hij veertig frikandellen op te eten. Daarmee liet hij de concurrentie ver achter zich te laten want de nummer twee moest na zeventien frikandellen al staken. Een tactiek had Nauwelaerts niet, maar het zo snel mogelijk eten leek hem de winst te bezorgen. Na twintig minuten stond de teller namelijk al op zo'n vijfentwintig frikandellen.

Wachten op privacy instellingen...

Ondanks dat hij ruim zeven meter aan frikandellen at, goed voor bijna drie en een halve kilo vlees, was Rik niet echt misselijk achteraf. "Ik hoop wel dat mijn vertering een beetje gaat werken straks, want anders heb ik morgenvroeg een probleem denk ik." Als expert frikandellen eten had de winnaar over de smaak van de frikandellen niks te klagen, al waren ze niet allemaal even lekker: "Aan het einde was de smaak totaal verdwenen, ik weet eigenlijk niet eens meer wat ik proefde."
Zijn prijs, vijftig consumptiebonnen, deelde hij met de andere deelnemers. "We hebben allemaal moeten strijden vanavond."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!