Sport zaterdag: Bredanaar Jelle Klaasen wint fraai van Alan Norris in Venray

6 juni 2015 om 10:48 • Aangepast 21 november 2020 om 17:58
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder anderen aandacht voor darter Jelle Klaasen, hockeyster Lidewij Welten en voetballer Charlton Vicento.
Profielfoto van
Geschreven door

Klaasen naar tweede ronde Jelle Klaasen heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het European Tour-toernooi in Venray. De Bredanaar was vrijdag met 6-4 te sterk voor Alan Norris. In de tweede ronde moet Klaasen het zaterdagavond opnemen tegen de Engelse topper Dave Chisnall.Michael van Gerwen start zaterdagavond aan het toernooi. Hem wacht een confrontatie met de Oostenrijker Mensur Suljovic.
Welten leidt hockeysters naar zegeDe Nederlandse hockeysters hebben vrijdagavond in Sittard een oefeninterland tegen China met 3-0 gewonnen. HC Den Bosch-aanvalster Lidewij Welten scoorde eenmaal voor de ploeg van bondscoach Sjoerd Marijne. Naomi van As en Ginella Zerbo waren de andere doelpuntenmakers. Oranje is in voorbereiding op de halvefinaleronde van de Hockey World League eind deze maand in België.
Smolders positieve uitzondering springéquipeHarrie Smolders heeft met de Nederlandse springéquipe teleurgesteld tijdens de landenwedstrijd van het CHIO in het Zwitserse Sankt Gallen. Het Oranje-kwartet eindigde als achtste en laatste. De ruiter uit Lage Mierde onttrok zich als enige aan de malaise. Hij maakte met zijn paard Don VHP Z maar één springfout. De landenwedstrijd werd gewonnen door België.
Verhoeven verdedigt kickboxtitelRico Verhoeven uit Halsteren heeft opnieuw de wereldtitel kickboxen met succes verdedigd. De kickboxer uit Halsteren versloeg in het Franse Lille zijn tegenstander Benjamin Adegbuyi.

Wachten op privacy instellingen...

Sinds 2013 mag Verhoeven zich wereldkampioen kickboxen noemen. Eerder dit jaar verdedigde hij zijn titel ook al met succes. Toen tegen de Bredanaar Errol Zimmerman.
Vicento bezorgt Curaçao zegeHet voetbalelftal van Cura‡ao, dat wordt gecoacht door Patrick Kluivert, heeft een oefenwedstrijd tegen Trinidad en Tobago in Willemstad met 1-0 gewonnen. De Zoetermeerse aanvaller Charlton Vicento, die Willem II heeft verlaten voor een profbestaan bij Helmond Sport, maakte de enige treffer vijf minuten voor tijd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.