Klaas Otto uit Bergen op Zoom keert terug als voorman motorclub No Surrender

6 juni 2015 om 11:42
nl
Klaas Otto uit Bergen op Zoom keert terug als voorman bij No Surrender. De oprichter van de omstreden motorclub stapte eind maart nog op nadat hij betrokken raakte bij een schietpartij in België.
Geschreven door

Otto wilde met de politie praten over die aanslag, iets dat volgens de clubregels verboden is. Sindsdien is hem 'tientallen keren' gevraagd terug te keren, zegt Otto tegen het Parool. "De club dreigt uit elkaar te vallen, doordat er in korte tijd veel mensen zijn bijgekomen. Ik kan een brug slaan tussen mensen, binnen en buiten de club."
Aanslag overleefdOtto overleefde 20 maart ternauwernood een aanslag op zijn leven. Hij had een privéafspraak met een autohandelaar in Poppel. Bij aankomst zou de man meteen een pistool hebben getrokken en hebben geprobeerd om de president van No Surrender door het hoofd te schieten.
Otto draaide naar eigen zeggen zijn hoofd op tijd weg, waardoor de kogel niet zijn schedel maar zijn nek binnendrong.
Motorclubwereld op z'n gatDe voorman van No Surrender beklaagt zich bij terugkeer over het beleid van justitie, waardoor volgens hem de motorclubwereld 'op z'n gat' ligt. "We worden belemmerd. Clubhuizen worden gesloten, MC-bijeenkomsten worden verboden, we kunnen niet meer in grote groepen rijden en mogen op sommige plaatsen onze colors niet meer dragen."
Otto vreest dat er een verbod komt op motorclubs. No Surrender is een van de zogenoemde outlaw motorcycle gangs (OMG's), die volgens justitie aan allerlei criminele activiteiten te verbinden zijn.
'Goede bedoelingen'Toch hoopt Otto het tij te keren. "No Surrender is opgezet met goede bedoelingen." Volgens hem zijn de afgelopen tijd heel veel mensen uit diverse chapters weggestuurd, onder mensen in leidende functies. "Er zijn wel 150 mensen uitgezet. Mensen die wat aan No Surrender wilden verdienen. Maar zo werkt het dus niet. Dat zijn de verkeerde leden." Otto wil dat de selectie van leden weer strenger wordt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.