Video

Máxima geeft 'go!' voor huwelijk Rick en Judith uit Soerendonk

6 juni 2015 om 13:04 • Aangepast 21 november 2020 om 17:58
nl
"Mijn vriendin heeft me beloofd dat ze met me wil trouwen als ik deze kaart van u retour krijg per post of persoonlijk." Dat schreef Rick van den Wildenberg uit Soerendonk op een kaart aan Máxima. Daar hoor je niks meer van, zou je denken. Maar de koningin beantwoordde de kaart en dus gaat Rick trouwen met Judith Brands.
Profielfoto van
Geschreven door

"We hadden niet verwacht dat het verhaal zoveel aandacht zou krijgen", vertelt Rick (34). Zaterdag gaat het stel op zoek naar een trouwpak voor de aanstaande bruidegom.

Wachten op privacy instellingen...

Reis in ArgentiniëIn december vorig jaar waren Rick en Judith (33) op reis in Chili en Argentinië. Ze bezochten het dorpje Angostura. De broer van Máxima heeft daar een restaurant. "Het leek ons geweldig om daar te gaan eten", vertelt Rick. Maar het restaurant bleek dicht. "De timmerman die er was vertelde dat Máxima volgende week langs zou komen."
Rick kocht meteen een kaart en schrijft Máxima hoe mooi hij Argentinië vindt, weet het Eindhovens Dagblad. Ook schrijft hij de legendarische woorden dat als Máxima antwoordt, Judith wel met Rick wil trouwen.
'Ik hoop dat ze met u gaat trouwen'Judith bleef langer in Zuid-Amerika en Rick ging naar huis toe. En dan gebeurt het ongelooflijke: Máxima antwoordt! Ze schrijft: "Leuk dat u Argentinië zo fijn vindt. Geniet van uw reis en ik hoop dat ze met u gaat trouwen."
Met de kaart weer mee ging Rick na een tijdje weer naar Zuid-Amerika om Judith ten huwelijk te vragen. "Ik had het helemaal niet zien aankomen", zegt Judith. "Ik wilde eerst op wereldreis en trouwen, daar denken we over 5 jaar wel na. Maar toen lag er op het strand een fles in de branding, met die kaart erin. Ik dacht in eerste instantie dat Rick op een originele manier wilde laten zien dat Máxima een antwoord had gestuurd. Maar hij ging er ook bij op zijn knieën."
Rick en Judith trouwen in augustus en ze sturen ook een uitnodiging naar de koningin. "Ze mag gewoon Willem-Alexander en de drie kinderen meenemen. Ze zijn van harte welkom", lacht Rick.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.