Video

Woede op woonwagenkamp Deutersestraat Den Bosch over vrijpleiten agenten na politie-inval

6 juni 2015 om 14:00
nl
Woede en onbegrip bij bewoners van het woonwagenkamp aan de Deutersestraat in Den Bosch over het vrijpleiten van politieagenten die betrokken waren bij de grote inval op het kamp in 2013. Het Openbaar Ministerie zegt dat agenten bij de grote politie-inval twee jaar geleden niets fout hebben gedaan.
Geschreven door

Woonwagenbewoner Gerrit Brummer is nog kwaad over de politie-inval: “Ik noem het nog steeds een racistische roofoverval op woonwagenbewoners." Volgens Brummer waren wel 500 mensen bij de inval betrokken.
Het argument van justitie dat sommige woonwagenbewoners vuurwapengevaarlijk waren, is volgens Gerrit Brummer onzin. Hij noemt dat een grote publiciteitsstunt van burgemeester Ton Rombouts van Den Bosch.
'Schoftenstreek'“Ik ben altijd een trotse man geweest, maar ze hebben mij vernederd tot op het bot’, zegt Gerrit Brummer. De inval zou gepaard zijn gegaan met bruut geweld. Brummer noemt dat een schoftenstreek.
Het onderzoek dat burgemeester Rombouts heeft laten uitvoeren naar de inval is volgens Brummer een farce: “Hij heeft dat laten doen door een bevriende ambtenaar. Hij heeft zijn eigen vlees gekeurd, ik vind het een schijnheilige stiekeme man.”
'Oorlogspraktijken'Ook de vrouw van Brummer heeft er geen goed woord voor over dat de agenten niet worden vervolgd: “Ik noem het oorlogspraktijken. Als wat ze gedaan hebben normaal is, dan ben ik gek en moet ik worden opgenomen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.