Van afgedankte vliegtuigstoel naar tas: Eindhovense studenten transformeren KLM Business Class

6 juni 2015 om 14:16
nl
"Wat moeten we met een afgedankte vliegtuigstoel", vroegen ze zich bij KLM af. Studenten van de Design Academy in Eindhoven wisten daar wel raad mee. Ze schraapten al het bruikbare materiaal uit de Business Class van een KLM-toestel bij elkaar en maakten er gloednieuwe, bruikbare producten van.
Geschreven door

KLM is bezig met de vernieuwing van het Business Class-gedeelte in zijn vliegtuigen die intercontinentaal worden ingezet. Het tapijt, de stoelen, de stoffen vakken: alles krijgt een make-over. Maar het materiaal dat eigenlijk moet worden weggegooid, kan best een tweede leven krijgen.
KinderschoenStudenten van de Design Academy in Eindhoven kregen de kans om hun fantasie de vrije loop te laten. "Ik wil een soort kinderspeelschoen maken", zei één van de studenten. De hangaar werd uitgeplozen om in twaalf weken tijd een productserie te lanceren. [YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=U31-SB3-fD8]
Ieder product moest bestaan uit 70% gerecycled materiaal. Zo werd de bekleding van een vliegtuigstoel een kussen. "En als je aankomt, maak je er zo een tas van", aldus de bedenkster. Verder werd een vliegtuigriem een springtouw. Daarnaast werden ook mutsen, luidsprekers en paspoorthoesjes gemaakt.
De producten zijn niet te koop, maar wel te zien in De Bijenkorf in Amsterdam.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.