Video

Berg dubbele fouten nekt Indy de Vroome tijdens kwalificatietoernooi Topshelf Open Rosmalen

6 juni 2015 om 15:04 • Aangepast 21 november 2020 om 17:58
nl
Indy de Vroome is uitgeschakeld tijdens het Topshelf Open-tennistoernooi. In de tweede ronde was landgenote Lesley Kerkhove in drie sets te sterk voor het 19-jarige talent uit Cromvoirt. De Vroome had tijdens de wedstrijd grote problemen met haar service. Ze sloeg 31 dubbele fouten.
Profielfoto van
Geschreven door

De Vroome begon de wedstrijd sterk. Ze brak in de eerste game meteen de service van Kerkhove. In de zesde game werd ze teruggebroken, maar daarna liep de Cromvoirtse opnieuw weg.
GefrustreerdBij een stand van 5-4 mocht De Vroome serveren voor de set, maar die game leverde ze met een dubbele fout in. Door Kerkhove onmiddellijk terug te breken, mocht De Vroome bij 6-5 opnieuw serveren voor de set. Maar ook die game ging verloren. Daarop begon de Cromvoirtse wat gefrustreerd aan de tiebreak, die haar alsnog de setwinst moest opleveren. In die tiebreak maakte Kerkhove geen fouten, terwijl De Vroome op belangrijke momenten twee keer een dubbele fout sloeg. Zo ging de eerste set met 7-6 naar Kerkhove.
In de tweede set herstelde De Vroome zich knap. Die pakte ze met 6-3, maar in de derde set ging het alsnog mis voor de Cromvoirtse. Die set eindigde in 3-6.

Wachten op privacy instellingen...

Stunt tegen GlushkoIn de eerste ronde van het kwalificatietoernooi was De Vroome nog knap te sterk voor de Israëlische Julia Glushko. Die staat meer dan honderd plaatsen hoger dan De Vroome op de wereldranglijst. Dat duel eindigde in een 6-2 en 6-3 zege.
De Vroome was de enige Brabantse deelnemer aan het het Topshelf Open.

Wachten op privacy instellingen...

Sterk in AntwerpenDe Vroome maakte eerder dit jaar nog indruk in Antwerpen. Tijdens dat hoog aangeschreven WTA-toernooi plaatste zich wel via de kwalificaties voor het hoofdtoernooi. In het hoofdschema rekende ze vervolgens ook nog knap af met Tsvetana Pironkova. Een ronde later was de Slowaakse topspeelster Dominika Cibulkova te sterk.
Indy’s coach Carl Maes denkt dat het onzekerheid is. “Op de training beheerst ze alles. We werken er nu aan on te zorgen dat ze dat hoge niveau ook constant in wedstrijden kan halen en minder wisselvallig wordt.” Volgens Maes maakt het weinig uit dat het een ‘thuiswedstrijd’ is. “Sommige spelers ervaren meer druk, omdat er veel bekenden komen kijken. Maar daar kunnen we deze nederlaag niet mee verklaren.”
'Niet iedereen hoeft op zijn 19e in de Top100 te staan'Maes hoopt dat publiek en media zijn pupil nog wat tijd geven. “Niet elk meisje kan op haar 19e al in de Top 100 staan. De gemiddelde leeftijd van de Top 100 is 25 jaar. Dus ze heeft nog tijd. Ze werkt keihard en heeft talent. Zodra ze constanter wordt kan ze enorme stappen maken. Dat gaat gebeuren, is niet morgen dan is het overmorgen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.