'Slechtste raadsvergadering ever': boze raadsleden in Breda maken filmpje - Omroep Brabant

'Slechtste raadsvergadering ever': boze raadsleden in Breda maken filmpje

6 juni 2015 om 17:12
nl
Het loopt niet zo lekker in de Bredase gemeenteraad. De sfeer bereikte tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdag een dieptepunt. Het moet maar eens afgelopen zijn met zeuren, jij-bakken en anderen beschadigen. Dat vinden althans raadsleden Tim van het Hof (D66) en Basile Lemaire (CDA). Zij maakten een filmpje, waarin ze hun beklag doen over de ‘slechtste raadsvergadering ever’.
Geschreven door

Raadslid Cees van der Horst (BOB) sprak donderdag van een pannenkoekenbeleid van het college. Daar refereren de heren in het filmpje aan. [YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=Am8oGFLgNWo]
Schuld bij elkaar leggenIn de raadsvergadering van donderdag leek het meer te gaan om stekelige opmerkingen over en weer, dan om het bedenken van oplossingen voor zaken die in Breda spelen, zo tekende BN DeStem op.
Uiteraard leggen de verschillende partijen de schuld bij elkaar, als het gaat om wie de oorzaak is van de verziekte sfeer. Volgens Tim van het Hof (van oppositiepartij D66) en Basile Lemaire (van coalitiepartij CDA) moet daaraan een einde komen. "Het begint bij je gedrag veranderen. Gewoon elkaar wat ruimte gunnen. Politiek voeren op de inhoud", legt Van het Hof uit.
De heren kwamen op het idee voor het filmpje toen ze een biertje aan het drinken waren. "We hebben al veel positieve reacties gehad. Zelfs de wethouder heeft een mailtje gestuurd dat hij erachter staat. Hij vindt ook dat verandering noodzakelijk is", vertelt Van het Hof.
'Proberen samen te werken'"Ik vind dat je hele slechte ideeën hebt", zegt CDA'er Basile Lemaire in het filmpje tegen zijn buurman van D66. "Maar dat wil niet zeggen dat je niet kunt samenwerken of niet normaal tegen elkaar kunt doen." "Je kunt allicht proberen samen te werken op het punt waarover je het wel eens bent", besluit D66'er Tim van het Hof.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.